KRKINA PLANINSKA POT 2.del: BOČ, LISCA;12.02.2011    
   ... domov  
Vlado, 13.02.2011 00:00

 

To soboto smo se odpravili že na drugo etapo Krkine planinske poti. Tokrat smo si za cilj zadali osvojitev kar dveh vrhov (Boč in Lisca). Na videz sta si ta vrhova kar precej narazen a ne tako, da naš cilj ne bi bil izvedljiv. Bilo je sicer nekaj dvomov zaradi premika avtobusa preko Planine pri Sevnici skozi sotesko Jezerca a smo jih po opravljeni ogledni  turi kaj kmalu ovrgli.

Tokrat se je z organiziranim avtobusom na pohod odpeljalo 48 planink in planincev iz obeh planinskih društev. Vkrcavanje je potekalo kot po navadi v Žalcu pred pisarno PD Žalec in na Trju pred Podružnično osnovno šolo. Izhodišče za osvojitev prvega vrha je bilo parkirišče nasproti gostilne Kajtna v Zg. Poljčanah. Pot nas je nato vodila do gozda, kjer smo se po Detičkovi tako imenovani Učni gozdni poti počasi začeli vzpenjati. Po dobre pol ure hoje smo prišli do prvega odcepa kjer se je skupina planincev z eno vodnico odpravila mimo vrha naravnost na kočo. Ostali planinci smo nadaljevali pot mimo kraške jame Balunjača do vojaškega območja in ob ograji vojaškega objekta proti vrhu Boča z 20 m visokim razglednim stolpom. Po krajšem postanku za okrepčitev in žigosanje smo se po grebenu odpravili v dolino proti koči in kasneje preko Babe sestopili do izhodišča v Zg. Poljčanah.   

Vkrcali smo se v avtobus in pot nadaljevali proti izhodišču za vzpon na Lisco. Pot nas je vodila preko Šentjurja, Planine pri Sevnici in skozi sotesko Jezerca do izhodišča v Krakovem. Potrebovali smo dobro uro da smo se preko Sv. Jošta povzpeli na Lisco kjer pa zaradi nizke oblačnosti ni bilo kaj dosti razgleda. Na koči smo si privoščili daljši postanek si privoščili nekaj na žlico si privezali dušo in po skupinskem slikanju sestopili na Razbor kjer nas je že čakal avtobus.

Domov smo se vrnili v zgodnjih večernih urah, verjamem da vsi dobro razpoloženi zaradi uspešno opravljene ture (dve turi).

Naslednja etapa Šmarna gora in Polhograjska grmada je že čez štirinajst dni 26.2.2011.

Vljudno vabljeni .

 

Nebojša.     

 

Število obiskov: 449329 , izdelano v 0.10647320747375 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si