MO na Čemšeniški planini; 05.02.2011    
   ... domov  
Matjaz, 13.02.2011 17:13

Izlet MO PD Žalec na Čemšeniško planino
 
V soboto, 5. februarja 2011, je bil realiziran prvi letošnji izlet mladih planincev v organizaciji MO PD Žalec. Kar 67 pohodnikov se je z dvema avtobusoma odpeljalo proti Trojanam. Udeleženci so bili mladi planinci iz OŠ Petrovče, POŠ Trje, Ponikva in Gotovlje, njihove mentorice, starši, stari starši in vodniki PD Žalec ter PD Galicija.
Razdelili smo se v dve skupini glede na starost otrok in njihove sposobnosti. Prva skupina je izstopila ob stari cesti na Trojane in se preko Limovc podala na Prvine in od tam do koče na Čemšeniški planini. Druga skupina je izstopila nad Šentgotardom in se tudi čez Prvine povzpela do koče.
Dan je bil čudovit, uživali smo v toplem, sončnem vremenu in v skoraj povsem zimskih razmerah. Razgled na poti je bil neverjeten, videli smo Julijce s Triglavom, Kamniško –Savinjske Alpe, Raduho, Peco, Uršljo goro, na vzhodu Lisco, proti jugu Kum, na jugozahodu celo Snežnik in Nanos.
Po počitku in okrepčilu na prostem pred kočo sta se obe skupini spustili na sedlo Presedlje, kjer so si otroci privoščili igrivo kotaljenje po snegu, od tam pa do Ojstrice blizu Tabora, kjer nas je čakal avtobus.
Zadovoljni, ker smo preživeli tako lep dan, smo se okrog 15. ure vrnili domov. Vsi se že veselimo novega izleta v marcu.
Število obiskov: 499070 , izdelano v 0.13445496559143 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si