KRKINA PLANINSKA POT 4.del: ČAVEN; 26.03.2011    
   ... domov  
Vlado, 26.03.2011 00:00

V soboto, 26. 3. 2011, smo se planinci in planinke PD Žalec ter PD Galicija odpravili na 4. pohod po Krkini planinski poti - Čaven.

Z avtobusom smo se odpeljali proti Ajdovščini in nato proti izhodišču izleta- kamnolomu, ki se nahaja med Lokavcem ter Predmejo. Pot smo začeli po tako imenovani srednječavenski poti, ki je potekala po iglastem gozdu. Prvih 45 min ni bilo zahtevnih, saj je bila pot večinoma položna, drugih 45 min do koče pa je bilo zahtevnejših, saj se je pot nenadoma strmo dvignila. Kljub temu, da je bila pot strma, so jo vsi udeleženci uspešno premagali. Ko smo prispeli do koče, smo si žigosali kartončke, se okrepčali ter se, tisti ki so želeli, odpravili še na 40 min oddaljen Kucelj. Pot ni bila zahtevna, le proti koncu se je zopet strmo dvignila. Na vrhu smo opazovali razgled, ki pa zaradi oblačnosti ni bil najboljši. Po prihodu nazaj do koče smo se zopet okrepčali ter se odpravili na dobro uro trajajoč spust do Predmeje. Pot nas je najprej vodila po cesti obdani z bukovim gozdom, a je kaj kmalu skrenila desno na gozdno pot. Na poti navzdol je bilo ponekod še malo snega, zato smo hodili previdno. Ko smo prišli do Predmeje, smo se morali peš odpraviti po cesti nazaj do kamnoloma, kjer nas je čakal avtobus, saj zaradi ovinkaste ceste ni mogel priti po nas na Predmejo.

Domov smo se vrnili okrog 18.00 ure, zadovoljni in prijetno utrujeni.

Vljudno vabljeni na naslednji pohod po Krkini planinski poti, ki bo 9.4.2011 na Planino v Podbočju- Trdinov vrh, in ne na Jezerski vrh kot je zapisano v razpisu.

Ana Rijavec

Število obiskov: 449290 , izdelano v 0.0992271900177 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si