... PA ŠE MONTAŽ (ŠPIK NAD POLICAMI); 21.08.2011    
   ... domov  
Matjaz, 22.08.2011 09:40

V okviru izleta na Mangart se nas je mala skupina 4 odločila da izkoristimo celoten vikend in napovedano lepo vreme ter se po osvojenem Mangartu odpeljala na planino Pecol pod Montažem. Tam smo pustili avto in se povzpeli do koče di Brazza, kjer smo prespali.

Zjutraj je sledil vzpon po klasični poti čez Pipanovo lestev. Zelo lepa, deloma zračna pot, ki pa je bila zaradi veilkega števila pohodnikov in padajočega kamenja kar nevarna. Na vrhu "gužva", planinci so hodili drug čez drugega, vročina pa ogromna, saj je to bil eden najtoplejših vikendov kar jih pomnijo..

Povratek najprej po smeri vzpona, čez Pipanovo lestev, nato pa smo se usmerili po ferati Leva, ki smo jo zapustili v Šrbini nad Cijanerico, kjer smo se po brezpotju (najprej melišče, nato travnik) spustili na klasično pot in naprej do koče do Brazza ter nato do parkirišča.

Kot ogledna tura za izlet v prihodnjih letih nam je pokazala, da je pot zelo zahtevna, ampak lepa. Samo ne iti med vikendom v avgustu in ne kadar so napovedane visoke temperature.

Število obiskov: 454644 , izdelano v 0.1029999256134 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si