SAEULECK; 10. in 11. september 2011    
   ... domov  
Matjaz, 16.09.2011 10:40

5 članov PD Žalec (3 vodniki in dva vodnika-pripravnika) smo se odločili, da gremo pogledati čez našo mejo v sosednje hribe malce višje, kot je pri nas. Odločili smo se za Säuleck - tehnično tako lahek kot tudi zelo zahteven tritisočak (odvisno od izbire smeri) v Ankoglovi skupini.

Do izhodišča smo se preko Dravograda (na Gorenjski cesti je bila dolga kolona), Celovca, Beljaka in Spittala do Mallnitza.

Pot je potekala od parkirišča nad Mallnitzom preko planine Dösner Alm in mimo koč Konradhütte in Dösner Hütte do Arthur Von Schmid Haus, kjer smo prespali.

Naslednje jutro smo se odpravili proti vrhu, po slabi uri pa smo se ločili na dve skupini. Dva člana sta se odločila da bosta na vrh prišla po zelo zahtevni plezalni poti (ferata D/E težavnosti), ostali pa smo odšli po poti normalnega pristopa, po tehnično nezahtevni poti.

V lepem vremenu je bil na vrhu odličen razgled na vse strani, v daljavi na jugu smo občudovali tudi naše vršace.

Sledil je spust mimo koče do parkirišča in vožnja nazaj, tokrat skozi karavanški predor in mimo Ljubljane do Žalca, kamor smo prispeli v večernih urah.

Z umirjenim tempom hoje smo porabili 6 ur za vzpon (prvi dan 3 ure do koče, nato še 3 ure na vrh), za spust pa je šlo približno še 4 ure. Za vožnjo se potrebuje vsaj 3 ure v eno smer.

Tura je v vsakem pogledu uspela in jo bomo uporabili kot osnovo za društveni izlet v obširnejši sestavi v prihodnjih letih.

Število obiskov: 454610 , izdelano v 0.10018014907837 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si