OBISK KRKE ;21.01.2012    
   ... domov  
Vlado, 22.01.2012 11:20

Planinci PD Žalec in Galicija smo v lanskem letu opravili vse vzpone Krkine planinske poti.

V soboto, 21. januarja 2012, se je 28 planincev in vodnikov iz obeh društev odpravilo v tovarno zdravil Krka v Novo mesto, kjer so nas res gostoljubno sprejeli, podelili nagrade za osvojene vrhove in nam prijazno predstavili svojo dejavnost. Ves čas obiska je bila naša gostiteljica gospa Teja Lesjak, ki nam je najprej predvajala film o zgodovini in razvoju Krke, potem pa nas je vodila po modernem obratu Notol, kjer smo občudovali skoraj popolnoma avtomatizirano proizvodnjo zdravil in slišali veliko zanimivih podatkov o uspehih Krke na svetovnih tržiščih.

Polni vtisov smo se poslovili in se odpravili še na krajši pohod na bližnjo Trško goro, kjer so številne zidanice in vinogradi Novomeščanov. Pod vrhom smo v vinotoču poskusili cviček in se nato povzpeli do romarske Marijine cerkve, za katero stojijo tri mogočne lipe. Sestopili smo na drugo stran Trške gore mimo Starega gradu, ki ga je lepo obnovila Krka.

Za nami je torej lep izlet ob zaključku Krkine poti, že prihodnji mesec pa začnemo z novo, Idrijsko - Cerkljansko! Pridružite se nam!

Število obiskov: 432367 , izdelano v 0.11831402778625 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si