POHOD V SPOMIN UMRLIH PLANINCEV; 7. april 2012    
   ... domov  
Vlado, 08.04.2012 00:00

Tokratnega pohoda v spomin na umrle planince se je kjub slabi vremenski napovedi udeležilo 12 planink in planincev iz Žalca, Griž, Zabukovice, Šempetra in celo s Ptuja.

Cilj tokratnega pohoda je bil vrh Kotečnika in sicer z zaključkom v planinski koči na Bukovici. Pohod smo izvedli kot krožno potepanje s štartom pri cerkvi Sv. Neže nad Libojami. Na sam vrh smo se vzpeli po nemarkirani, deloma gozdni, deloma lovski poti, tik pod vrhom pa se spopadli še z malce težjim brezpotjem in se srečno prebili na greben, po katerem smo nato nadaljevali pot proti takoimenovanem vrhu kjer stoji skrinjica z žigom.

Po krajšem postanku za žigosanje in obvezen vpis v knjigo smo nadaljevali hojo po markirani poti in se po grebenu spustili do sedla in naprej proti koči na Bukovici, kamor smo prispeli v predvidenem času.

Na koči smo se okrepčali z Velikonočnimi dobrotami, ki so jih pripravili oskrbniki koče iz PD Žalec, se še enkrat spomnili vseh planincev katerim je bil posvečen tokratni pohod in se preko Porenc spustili do izhodišča v Kasazah. Sledil je še en premik do Sv. Neže, kjer smo nekateri pustili avtomobile in zaključili pohod v pisarni PD Žalec, kjer smo zjutraj tudi štartali.

Vsem udeleženkam in udeležencem se zahvaljujemo za prijetno druženje in kličemo nasvidenje prihodnje leto.

Število obiskov: 432185 , izdelano v 0.11713790893555 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si