MLADINSKI PLANINSKI TABOR PODVOLOVLJEK 2012; 21. - 28. julij 2012    
   ... domov  
Matjaz, 29.07.2012 19:22

Izmene tabora PD Žalec se je udeležilo 51 udeležencev (49 otrok in dva spremljevalca mlajših) iz Žalca, Petrovč in okolice, pa tudi iz malce oddaljenih koncev Slovenije (Celje, Prebold, Gomilsko, Šempeter, Krško, ...).

Vodstvo tabora je sestavljalo 6 vodnikov PZS, 2 pripravnika za vodnika PZS, kuharica s pomočnikom, dve učiteljici, pomočnik za delo z otroki in en ekonom/voznik. Dodatno so bili delno prisotni še trije vodniki PZS,  en pripravnik za vodnika PZS in dve zdravnici. Za prevoze v taboru smo imeli dva kombija.

Izvedli smo 11 planinskih izletov (Velika Planina 3x, Lepenatka 2x, Veliki Rogatec 2x, Ojstrica 2x, Robanov kot, Planina Korošica), kopali smo se v Kamniku, ogledali smo si jamo Tomažičeva zijalka, imeli smo športno/kulturno srečanje s taborniki iz Reke. Udeleženci so pisali prispevke za »Rukzak«, ustvarjali različne izdelke iz naravnih materialov in se igrali igre z žogo in tudi tiste brez nje. Med tednom je potekalo tudi ocenjevanje šotorov. Ob večerih smo imeli taborni ogenj (ne tolikokrat kot planirano, saj je ponagajalo vreme) in dogodke ob njem.

Dež nam je med taborom včasih ponagajal (predvsem popoldan in zvečer), malce je premešal tudi vrstni red dejavnosti, vendar smo uspeli izvršiti vse zastavljene cilje in naloge in tako uspešno zaključili tabor.

Število obiskov: 432101 , izdelano v 0.12836003303528 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si