MO NA RAMŠAKOV VRH; 5. april 2014 - ODPOVEDANO    
   ... domov  
Matjaz, 31.03.2014 22:36

MLADINSKI ODSEK PLANINSKEGA DRUŠTVA ŽALEC

                                                                             vabi na

 

 RAMŠAKOV VRH  970 m)

                                       

                                             v soboto, 5. 4. 2014

 

Zimskega spanja je konec. Poskrbeti moramo, da nas ne premaga še spomladanska utrujenost. Zato bomo prvo soboto v aprilu zagrizli kolena in jo mahnili na vrh nad Vinsko Goro.

 

Oprema: Planinska obutev, rezervna majica, po možnosti pohodne palice. Hrana,  pijača in priboljški so iz nahrbtnika, za potešitev žeje ali lakote si boste lahko kaj kupili na turistični kmetiji Tuševo.

 

Odhod: Na izhodišče se bomo podali skupaj z organiziranim avtobusnim prevozom. Ker nam premik ure še vedno bega bioritem, bomo štartali nekoliko kasneje. Na avtobus boste lahko vstopili pred OŠ Petrovče ob 8.45, na Trju pa ob 9.00.

 Po kratki vožnji do Vinske Gore bomo pot pod noge vzeli pri cerkvi sv. Janeza Krstnika. Uvodnih 30 minut se bo pot postavila kar pošteno pokonci, nakar nas čaka do Ramšakovega vrha še slaba urica precej bolj položne poti. Na vrhu se bomo nekoliko odpočili in razgledali. Nadaljevali bomo v smeri proti zahodu in se po 45-ih minutah spusta ustavili na turistični kmetiji Tuševo, kjer bo priložnost za igro in druženje. Lahko si boste dali duška, saj se s kmetije z avtobusom odpeljemo proti dolini. Povratek na Trje je predviden za 14. uro, v Petrovče pa 15 minut kasneje. Skupaj naj bi aktivno hodili največ dve uri in 30 minut.

Avtobusni prevoz seveda prinaša dodatne stroške. Cena prevoza je 4€ in jo poravnate pri vaših mentorjih ob oddaji prijave. Prijaviti se morate najkasneje do četrtka, 3. 4. 2014, do 12. ure.

Zaradi zavarovanja morate vsi udeleženci pohoda, ki še niste dopolnili 18 let, biti aktivni člani (s plačano članarino in ustrezno nalepko za leto 2014 )  enega od planinskih društev. Članarino boste lahko poravnali pri mentorjih ali na samem izletu, znaša pa brez družinskih popustov 6€ ter vam poleg zavarovanja prinaša še kup drugih ugodnosti.

      

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitna informacija o odpovedi bo objavljena na spletnih straneh  PD Žalec in OŠ Petrovče.

                                                                                                         

 Vaši mentorji in vodniki PD Žalec

 

Število obiskov: 506264 , izdelano v 0.11543011665344 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si