CICI IZLET NA HRASTIJEK; 12. april 2014    
   ... domov  
Matjaz, 12.04.2014 17:07

TRETJI »CICI« IZLET NA HRASTIJEK
Planinska trma je končno premagala vreme. Pri gasilskem domu na Ponikvi se nas je zbrala luštna četica. Enajst cicibanov in štiri mamice, dve mentorici in pet vodnikov. Cilj izleta je bil  Hrastijek, 497 m visok hrib v krajinskem parku Ponikovski kras. A cilj ni bil samo osvojiti vrh. Na vzponu, na vrhu in pri sestopu smo želeli doživeti čimveč zanimivega. Nekaj nam je ponudila narava, nekaj smo ustvarili sami.
Začeli smo na Studencih. Kratek vzponček na začetku je pognal kri po žilah. Ravno prav, da je vedoželjnost narasla. Povečevalna stekla so odkrivala žuželke na vejah, v grmovju in v lubju. Največja žuželka pa se je znašla, o groza, na sredini obraza! Oglejte si jo na fotografijah. 
Malo naprej se je ponudil lep razgled na zasavsko-savinjske hribe. Najvišji, čez tisoč metrov visoki, so Gozdnik, Mrzlica in Čemšeniška planina. Ko bodo nožice najmlajših nekoliko daljše, bomo stali tudi na teh vrhovih.  In ko bomo še malo bolj izkušeni,  bomo splezali na Kamnik in Krvavico ter kmalu spoznali tudi planinske koče na Brnici, Homu in pod Krvavico. Planinsko kočo na naši Bukovici pa smo že obiskali.  
Tokrat smo spoznali tudi prvi bivak,  neoskrbovano malo kočico na vrhu Hrastijeka. Še dve podobni sta na Ponikovskem krasu. Na Apnem in na Gori. Tudi ti dve sta delo planincev iz planinske sekcije Ponikva. Komaj čakata na nas.
Tako je bila vedoželjnost potešena. Z malico tudi želodčki. Kaj pa igra? Planinske knjižice »cici planinca« so preko risbic sprejele prve vtise o izletu. Tudi kakšna živobarvna umetnina je nastala. Bo za okras v vrtcu?
Potem pa se je začel vrvež! Po daljši poti so na vrh prispeli nekoliko starejši planinci iz planinske skupine »Mladi planinec 1«, kar pomeni starostno skupino do četrtega razreda osnovne šole. Vsi skupaj nismo vedeli, da so menda prejšnjo noč poredni škrati po vrhu Hrastijeka razmetali palčke, ki tja ne spadajo. Čistilna akcija je bila popolna in sladka. Vsaka najdena paličica je prinesla bonbonček. Vrh hriba je bil takoj pospravljen, mi pa zadovoljni.

Tako se je srečanje cici planincev in mladih planincev izteklo. Sestop drugje je pokazal, da v hribe ne vodi vedno samo ena pot. Tako je bolj zanimivo. In želja po naslednjem izletu še večja. Kmalu se spet vidimo.

Število obiskov: 537540 , izdelano v 0.13224315643311 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si