CICI NA BUKOVICI; 4. oktober 2014    
   ... domov  
Matjaz, 05.10.2014 22:06

CICI IZLET NA BUKOVICO

Prvi jesenski planinski izlet je ponavadi vabilo malčkom oziroma njihovim staršem, da popestrijo vrtičkarsko dogajanje s planinstvom. V soboto, 4. oktobra, smo se tako podali na Bukovico, k planinski koči PD Žalec.

Zbrali smo se ob 9. uri v Migojnicah pri Domu krajanov. Malčkov je bilo 15, staršev 13, Polona in Nina sta bili mentorici, na poti sta jih spremljala vodnika Sandi in Rok, na vrhu pa sta za čaj in pečen kostanj poskrbela mentorica Breda in vodnik Dušan.

Kratek, asfaltiran odsek na začetku poti je bil primeren za ogrevanje, spoznavanje in preganjanje dvomov. Nadaljevanje po planinski poti v gozdu ponavadi prikliče dobro voljo, krajša strmina, mimo podrtih dreves, pa je kolono raztegnila. Za tem delom poti se hrib umiri. Do koče je hoja eno samo uživanje. Upam, da za vse.

Pri koči je najprej nastalo veselje. Pečeni kostanji so vabili. A glej žalost. Pečeni so morali počakati na še ne pečene. Pa tudi mladi planinci še niso opravili vseh svojih dolžnosti. Najprej je bilo treba urediti izkaznice "Cici planinec". Žig potrjuje, da smo res zmogli priti peš do vrha. Zraven pa je še prostor za risbico. Da se bomo spomnili, kaj smo doživeli. Za domačo nalogo sta mentorici razdelili še pobarvanko z markacijo. Markacijo bodo ciciji pobarvali doma, da jih bo vodila po naslednjih planinskih poteh.

Potem pa je na vrsto prišlo tisto glavno. Zakaj čelado na glavo? In varovalni pas okrog telesa? Zato, ker je vodnik Rok med drevjem napeljal dolgo vrv, po kateri naj bi se spuščali. In so se. Prvi spust je bil še malo negotov. Potem pa je steklo. Veselja ne bi bilo konca in spuščali bi se še in še, če malčkov ne bi priklicali pečeni kostanjčki. Za povrnitev porabljene energije in za varen spust domov.

Dušan

Število obiskov: 537435 , izdelano v 0.11924695968628 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si