MO NA BUKOVICO; 12. september 2015    
   ... domov  
Matjaz, 08.09.2015 18:04

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

KRST NA BUKOVICI

Dragi mladi in dragi bodoči planinci!

Počitnice so mimo. Šolski hodniki so ponovno oživeli. Šolski zvonec se je prebudil iz poletnega spanca in čas je, da jo ponovno skupaj mahnemo v hribe. Tradicionalno bomo startali na Bukovico. Hrib, ki z juga ves čas bdi nad našo dolino. Na vrh (584 metrov nad morjem) ni daleč. Je pa tik pod njim matična koča žalskega planinskega društva. Seveda nam bo tudi tokrat nudila gostoljubje.

Zberemo se v soboto, 12. septembra, ob 9. uri na igrišču pri Domu krajanov v Grižah. Tja vas pripeljejo starši, ki so seveda tudi vabljeni, da jo morda še s kom od vaših bližnjih urežejo z nami. Če le imajo čas. Do koče rabimo slabo uro zelo zmerne hoje. Ne bo preveč naporno, tako da vam bo ostalo še dovolj moči za zabavne planinske igre na vrhu in kakšno adrenalinsko dogodivščino.

"Palačinke party" po igrah bo pravo nadomestilo za izgubljeno energijo.

Novim članom planinske družine seveda tudi letos pripravljamo krst.

Novopečeni člani se boste lahko registrirali kar na Bukovici, ostali, že prekaljeni planinski gamsi, pa bomo stiskali pesti za uspešen krst.

Ker je do konca leta le še slabe 4 mesece, je za otroke članarina polovična - 3 evre. Poleg izkazane pripadnosti prinaša kar nekaj ugodnosti (50 odstotni popusti za nočitve v planinskih kočah, nezgodno zavarovanje, popusti pri nakupu planinske in druge športne opreme).

Pot sicer ni zahtevna, a ne pozabite na primerna oblačila in obutev. V nahrbtnik pa vrzite še kakšno okrepčilce (možno bo sicer kakšno sladko ali slano malenkost kupiti tudi v koči) in ne pozabite na dobro voljo.

Na igrišče v Griže se vrnemo okoli 13. ure. Predhodne prijave niso potrebne.

Se vidimo.

PS: V primeru deževne vremenske napovedi bomo izlet prestavili na kasnejši datum. O morebitni prestavitvi pa vas bomo obvestili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

Vaši mentorji in vodniki

Število obiskov: 538754 , izdelano v 0.12403297424316 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si