SENIORJI NA GOZDNIK; 23. marec 2016    
   ... domov  
Matjaz, 24.03.2016 15:45

SENIORJI na GOZDNIK (1090m)

v sredo, 23. 3. 2016

Zaradi svoje markantne podobe je upodobljen v znaku Savinjske planinske poti. Iz žalske smeri je viden kot piramidasta gora. Če pa ga opazujemo s poti na Mrzlico, nam razkrije Mali in Petelinov vrh. Ta podoba spominja na silhueto Triglava. Sicer je za 32 metrov višja sosednja Mrzlica, a Mrzlico si delimo z Zasavci. Gozdnik pa je samo naš, savinjski.

Na pot se bomo podali ob 8.00 izpred društva. Avtomobili nas bodo odložili pri lovski koči pod Gozdnikom. Da se bomo izognili dolgi strmini proti Malem vrhu, se bomo usmerili proti Petelinjemu vrhu. Tudi tu bomo morali premagati 338 višine, a je pot položnejša in zato malo lažja. Na vrhu stoji bivak, ki nas opozarja, da moramo imeti pijačo in malico od doma. Razgleda od tu ni, saj je Gozdnik pogozden do vrha. Nam pa nekaj razgleda ponuja Petelinji vrh. Na tej poti sta tudi dve točki Savinjske planinske poti, zato ne pozabite na kartončke. Enako velja tudi za obhodnico "Križem kražem", ki je v osnovnem društvenem programu.Vrnili se bomo po isti poti. Doma bomo med 12. in 13. uro.

Zdaj je tudi čas za poravnavo letne članarine. Za "B" članice in člane, kar je običajna članarina za odrasle, je cena 22 EUR. Če pa ste dopolnili 65 let, je samo 17 EUR. Članarina pomeni, da smo nezgodno zavarovani, imamo popuste pri prenočevanju v planinskih postojankah in v nekaj trgovinah pri nakupu planinske opreme. Seveda pa s članarino podpiramo tudi naše skupno prostovoljno delo.

Prosim za prijave, "pločevina" pa je 1 EUR za "rundo" na črpalki.

Se vidimo!

Dušan

Število obiskov: 747590 , izdelano v 0.16225409507751 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si