MO NA HOM (CELJSKI) IN BRNICO; 1. april 2016    
   ... domov  
Matjaz, 01.04.2016 16:50

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

NA HOM (CELJSKI) in BRNICO

v petek, 1.aprila 2016

Planinski pohod v petek, pa še prvega aprila povrhu. Šala? Ne, ne gre za prvoaprilsko potegavščino. Častna planinska. Ta pa nekaj velja! Enostavno letos ob sobotah doslej nismo imeli sreče z vremenom, prvo z aprilskega menija pa bo zaznamoval šolski zvonec. Zato jo bomo v hribe mahnili v petek. Zakaj pa ne? Napoved je obetavna, volja pa verjamemo ni vprašljiva.

Tudi trasa krožne poti bo najbrž za mnoge izziv. Pa ne zaradi zahtevnosti, pač pa gre za pot, ki je vsaj v celoti nekateri še niste prehodili. Predvsem Hom nad Celjem (570 m. n. m.), ki je ena od točk Žerdonerjeve poti, ni ravno center planinskega sveta. Brnica s planinsko kočo pa bo ponudila priložnost za okrepčilo.

Trasa ni zahtevna. S počitki jo bomo zmogli v treh urah in pol. Obutev naj bo vseeno primerna za gozdne poti.

Osnovne informacije:
Zberemo se ob 16.00 pred vrtcem v Levcu. Tja vas pripeljejo starši, ki se nam seveda, po želji, lahko tudi pridružijo.
Za ogrevanje bomo prehodili kakšen kilometer po ravnini, nato pa nas čaka srednje strm vzpon na Hom. Z najvišje točke naše poti se bomo nato spustili na preval med Homom in Brnico ter do planinske koče na Brnici še malo zagrizli v klanec. Koča bo odprta.
Sledi le še spust proti Savinji ter vrnitev na startno mesto. Tam bomo predvidoma med 19.30 in 20. uro. Morda bo ob oblačnem vremenu za zadnje metre prišla prav kakšna svetilka.

Z vami bodo na pohodu poleg mentorjev tudi vodniki PD Žalec in PD Galicija.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo naš potep odpovedali. Morebitna informacija o odpovedi bo objavljena na spletnih straneh PD Žalec in OŠ Petrovče. Na izletu bo možno tudi poravnati članarino za leto 2016.

PREDHODNE PRIJAVE NISO POTREBNE

Dodatne informacije na mob. 031 631 342 (Peter).

Vaši mentorji in vodniki PD Žalec

Število obiskov: 747552 , izdelano v 0.17871189117432 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si