KRST MLADIH PLANINCEV NA ŠPICI; 24. september 2016    
   ... domov  
Matjaz, 25.09.2016 17:36

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

v soboto, 24. septembra 2016

NA KRST MLADIH PLANINCEV

Potem, ko smo že nekoliko utrdili zadnjice na šolskih klopeh, je čas, da si nekoliko razgibamo še noge. Prvi izlet v novem šolskem letu bo tradicionalno zabeljen s krstom novincev v naši planinski družini. Krst se bo zgodil na Gori (Špici) nad Ponikvo, v bivaku, ki ga urejajo vrli planinci s Ponikve. Do točke, ki leži 543 metrov nad morjem pa bo, kot se spodobi, potrebno priti s pomočjo lastnih nog. Seveda bomo kot prava družina pot prehodili skupaj. Trasa ni zahtevna, je polna razgledov in zmogli jo bomo najkasneje v dobri uri. Na vrhu se bomo posladkali in nadoknadili izgubljeno tekočino. Za vse je poskrbljeno. Po krstu se bomo v dolino po bližnjici vrnili skupaj ter si med potjo na kmetiji Verdev ogledali kako deluje molzni robot. To bo zanimiva izkušnja. Računamo, da bomo na izhodiščni točki ponovno nekje med 12. 30. in 13. uro.

Osnovne informacije: Lasten prevoz. Zberemo se pri avtobusni postaji Stebovnik ob 9.00.
(S ceste, ki vodi proti Velenju, kakšen kilometer za kamnolomom Pirešica zavijete levo za Šentilj. Nadaljujete še dober kilometer po stranski cesti in že ste na izhodišču. Tam vas bomo čakali mentorji in vodniki).
Seveda so, po želji,vabljeni na pohod tudi vaši najbližji.

Oprema: primerna obutev, anorak, dodatna majica.

In še: Vsi novi člani boste lahko poravnali članarino (za otroka 3 evri) in prejeli boste planinsko izkaznico.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

Vaši mentorji

Število obiskov: 752003 , izdelano v 0.20469307899475 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si