POHOD SPOMINA; 8. april 2017    
   ... domov  
Matjaz, 12.04.2017 16:38

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

Vabimo vas na

POHOD SPOMINA

v soboto, 8. aprila 2017

Zberemo se ob 8. uri na parkirišču pred dvorcem Novo Celje. Skozi hmeljišča nas bo pot vodila do mostu čez Savinjo v Kasazah. Za mostom gremo desno skozi Mirosan do Lurda. Tu bo čas za kratek počitek, razgled in "metanje palic". Nadaljevali bomo pod severnim pobočjem Bukovice do zaselka Porence. Od tam nadaljujemo po trasi SPP do vrha Bukovice. Po malici bo kratko družabno tekmovanje. Po zaključku sestopimo v Migojnice, skozi hmeljišče do griškega mostu in desno skozi hmeljišča v Novo Celje.

Pohod spomina je bil prvotno Romanov pohod. Roman Miklavc je bil najprej član PD Zabukovica, pozneje član PD Žalec. V Kamniku se je pri plezanju ponesrečil 26. marca 1977. V njegov spomin je PD Žalec organiziral Romanov pohod. Pozneje smo ga razširili kot spomin ne vse preminule planinske društvene delavce, ki so v planinskih društvih občine Žalec pomembno prispevali k razvoju planinstva. Dolžni smo jim zahvalo.

Zaradi organizacije prosim vsa planinska društva občine Žalec in planinsko sekcijo Ponikva, da javite število vaših prizadevnih članov, ki se bodo pohoda udeležili.

Število obiskov: 747558 , izdelano v 0.16248893737793 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si