MO NA LISCO; 6. maj 2017    
   ... domov  
Matjaz, 07.05.2017 21:47

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

na LISCO (948 n. m.)

v soboto, 6. maja 2017

Tokrat se bomo podali na razgledni vrh, ki se nahaja severno od svetovno znane Sevnice. Lisci sicer zmanjka nekaj metrov do uradnega naziva gora, a vseeno je eden najbolj prepoznavnih vrhov Zasavske planinske poti. Na vrhu sta dve koči in meteorološka postaja. V primeru lepega vremena bomo lahko občudovali del Zasavja, Posavje, Dolenjsko, Notranjsko in morda celo uzrli Triglav. Tudi za igro je na vrhu ogromno prostora. Skratka ni razloga, da se ne bi imeli luštno.

Poleg tega bodo v okviru planinske šole izkušeni vodniki predstavili opremo, ki naj bi jo vsak planinec uporabljal v visokogorju.

Avtobus bo odpeljal izpred OŠ Žalec ob 7.30. Pred POŠ Trje se bo ustavil ob 7.45, pri OŠ Petrovče pa je predviden vstop na avtobus ob 8.00. Do startne točke pohoda (vas Razbor) se bomo vozili slabo uro. Nato nas čaka največ uro in pol dolg vzpon, ki ni preveč zahteven. Vračamo se po isti poti.

Domov se predvidoma vrnemo med 15. in 16. uro.

Oprema:Planinska obutev, priporočamo pa anorak, dodatno majico, pokrivalo.

Hrana iz nahrbtnika, možnost okrepčila tudi na koči.

Cena: Strošek prevoza je 6 EUR za otroka in 7 EUR za odraslega. Zaradi rezervacije sedežev je prispevek potrebno plačati mentorju ob sami prijavi. Zadnji rok prijave je četrtek, 4. maja 2017 (do 13. ure).

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali in morebitno odpoved objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

Vabljeni ste vsi mladi planinci in po želji seveda tudi starši.

Vaši mentorji

Število obiskov: 747559 , izdelano v 0.22770094871521 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si