CICI NA GORO; 23. september 2017    
   ... domov  
Matjaz, 23.09.2017 21:41

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

S CICIBANI NA "CICI POHOD" NA GORO

IZLET na Goro bo to soboto, 23. septembra z zborom ob 10.00 uri pred osnovno šolo na Trju.

GORA je razgleden hrib nad Galicijo. V višino meri 565m. Na njenih južnih pobočjih se razprostira naselje Šentjungert, na vrhu pa kraljuje cerkev, posvečena sv. Kunigundi.

Tik pod vrhom stoji planinski dom. Imenujemo ga "Planinski dom na Gori", upravlja pa ga PD Galicija. V domu bo pripravljen tudi čaj za vse nas.

Zbrali se bomo na parkirišču pred osnovno šolo na Trju pri Galiciji.

Pot nas bo eno uro vodila mimo kmetije Zdolšek na sedlo pri Šumiju in od tu do vrha. Na vrhu se bomo razgledali po Savinjski dolini vse tja do Trojan. Dolina se na jugu zaključuje s severno verigo Zasavskega hribovja z najvišjimi vrhovi Gozdnik, Mrzlica in Velika planina (Čemšeniška planina). Vsi našteti vrhovi merijo čez 1000m.

Po malici, žigosanju in izpolnjevanju planinskega dnevnika si bomo izmislili še kakšno zabavno igrico. Da se bomo izlet bolj zapomnili. Zaključek pa se bo seveda začel s sestopom po drugi poti na izhodišče. Na izhodišče se vrnemo okrog 13. ure.

Z opremo si tudi ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čimbolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. Nahrbtnik je lahko manjši, tak, ki ga vaši najmlajši uporabljajo za v vrtec. Prostora pa naj bo v njem toliko, da bo lahko gostil rezervno jopo,pijačo ter kakšen priboljšek.

Otrokovo in svojo udeležbo na izletu prijavite vzgojiteljici v vrtcu.

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca. Zraven pa ste vabljene tudi mamice, očki, sestrice in bratci, ki ste starejši od treh let. Veseli bomo sodelovanja s starši, saj nam bo skupaj lepše.

V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili.

PD Žalec
Rok Balažič
040 977 537

VABLJENI!

Število obiskov: 751947 , izdelano v 0.18956685066223 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si