SENIORJI NA GRAD ŽOVNEK; 7. februar 2018    
   ... domov  
Vlado, 07.02.2018 00:00

SENIORJI NA GRAD ŽOVNEK

v sredo, 7. februarja 2018

 

Dobimo se ob 8.30 pri pisarni PD Žalec.

Uradno gremo letos prvič, a je zaradi Bukovice tokratni pohod že drugi. Izlet bo še vedno namenjen kulturnemu prazniku, vendar tokrat ne književniku, ampak naši kulturni dediščini.

Aškerca bomo letos počastili 9. junija, ko bodo že 23. pohod ob obletnici pesnikove smrti vodili domačini, zato bomo o njem takrat izvedeli več. Ko bomo volan zamenjali z vlakom. Ko bo Aškerčeva domačija imela dan odprtih vrat. Ko bodo na poti "štanti". In ko bo toplo.

Na dan pred kulturnim praznikom nas bo gostil grad Žovnek, nekoč dom Žovneških, pozneje Celjskih grofov. Tja gremo tudi zaradi skupine neutrudnih Braslovčanov, ki pretežno s svojimi žulji uspešno obnavljajo, kar se nikoli ne bi smelo podreti. In seveda zaradi razgleda, ki se čez vso Savinjsko dolino razteza vse tja do Celjskega gradu. Tudi za strokovno vodenje smo se zmenili. Zaradi zgodovine in srčnih Braslovčanov. Bosta pa za to potrebna kovanec ali dva. Cena vključuje tudi to, da bomo v stolpu malo "Žovneški"!

Tudi noge bomo raztegnili. Če bo grmelo in pralo, bomo ostali doma. Če bo vlažno, gremo. Četudi bi občasno potrebovali "marelo", vas vabim na ogled z vsem, kar spada zraven. Če pa od zgoraj ne bo problemov, bomo šli od gradu še malo gor, potem dol. Hoje pa ne bo več kot dve uri in pol. Pa še en izhod je v zadnjih dveh kombinacijah - gostišče pri Žovneškem jezeru. Ne bo trajalo predolgo. Najpozneje do 15.ure bomo doma.

Izlet vodi Robert, logistiko pa Dušan.

Od obeh PRISRČNO VABLJENI!

Število obiskov: 752068 , izdelano v 0.18404793739319 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si