MLADINSKI PLANINSKI TABOR PODPECA 2018; 14. - 21. julij 2018    
   ... domov  
Matjaz, 23.06.2018 20:39

MO PD ŽALEC, MO PD GALICIJA IN MO PD PREBOLD

VABIJO NA TABOR MLADIH PLANINCEV

PODPECA 2018

od sobote, 14. do sobote, 21. julija 2018

Mladinski odsek planinskega društva Žalec skupaj z MO PD Galicija in MO PD Prebold vabi na jubilejni 35. planinski tabor za mlade planince.

En teden bomo taborili v Podpeci, na prostoru, kjer pozimi gradijo snežne gradove.

Sledili bomo belo ? rdečim oznakam in obiskali planinski dom pod Peco, se povzpeli na vrh Pece, si ogledali votlino kralja Matjaža, povzpeli se bomo na Uršljo goro, obiskali Kočo na Pikovem,...

Izleti bodo primerni za vse starostne skupine.

Prosti čas bomo popestrili z ustvarjalnimi delavnicami, kopanjem v bazenu, orientacijo, športnimi tekmovanji, tabornim ognjem in družabnimi igrami ob njem. Skratka, ob pomoči vremena pričakujemo tudi letos zanimiv in nepozaben tabor.

Opis bivalnih prostorov:
V taboru bivamo večinoma pod velikimi vojaškimi šotori, lahko pa tudi v manjših, taborniških. Ležišče je od tal dvignjeno za višino evro palete in še nekaj centimetrov pene. Tudi odlagalna površina za prtljago je na leseni paleti. Pod vojaškima šotoroma sta tudi kuhinja in jedilnica, ki je obenem družabni prostor. Sanitarni blok sestavlja osem kemičnih stranišč, umivalnica s petimi pipami hladne vode in dve tuš kabini z ogrevano vodo. Kuhinja ponuja tri dnevne obroke in čez dan kadar koli sadje, osvežilne napitke in čaj.
Tabor vodi okrog dvajset odraslih planink in planincev. Največ je planinskih vodnic in vodnikov, ki organizirajo izlete v štirih "jakostnih" skupinah. V pomoč so jim tudi športni pedagogi, mentorice-pedagoginje, animatorke in animatorji in vaditelji orientacije. V kuhinji se za pripravo obrokov trudi kuharica, ki svoje delo opravlja tudi v eni izmed osnovnih šol, njen pomočnik in ekonom. V pomoč pa so jim tudi dnevne dežurne ekipe, sestavljene iz otrok in vodstva.

Kdo se nam lahko pridruži?
Tabor je namenjen otrokom od dopolnjenega tretjega razreda osnovne šole naprej.

Letos je zaradi težav z zagotovitvijo šotorov tabor malo manjši kot prejšnja leta in zato imamo bolj striktno omejitev števila udeležencev. Prednost pri prijavi imajo otroci, ki se redno udeležujejo akcij (šolski planinski izleti, orientacijske tekme, ...), ki jih organiziramo planinska društva. Tako otroci vnaprej spoznajo vodnike, mentorje in vrstnike, ki bodo tudi v taboru, vsaj malo pa se navadijo na zakonitosti planinarjenja. Prav tako naj otroci obvladajo osnove osebne higiene, morajo pa tudi znati uporabljati svojo opremo. Pri tem jim seveda pomagamo tudi odrasli, a vsega ne zmoremo zaradi drugih zadolžitev v taboru. Priporočamo, da se z otrokom pred prijavo pogovorite o življenju v taboru, kjer bodo morali pokazati dobršno mero samostojnosti, vzdržljivosti, medsebojnega sodelovanja in tovarištva. Povejte pa jim tudi, da jim bodo vedno v pomoč odrasli udeleženci tabora. To svetujemo zaradi dosedanjih izkušenj zlasti z najmlajšimi, ki so precej nesamostojni, zato toliko bolj pogrešajo domače. Planinski tabor je lahko ena najdragocenejših življenjskih izkušenj za otroka. Želimo, da so otroci med taborjenjem čim bolj povezani z naravo, zato naj ostanejo elektronske igrice in mobilni telefoni doma. Potreben stik z domačimi bo zagotavljal društveni mobilni telefon.

V tabor lahko sprejmemo do 60 otrok.

Koliko pa to stane?
Cena enotedenskega bivanja je 130 EUR, za drugega otroka v družini pa 110 EUR. V ceno je vključena celotna oskrba, prevozi, vstopnina za bazen, morebitno prenočevanje v koči, malice na planinskih izletih itd. Plačate jo lahko v treh mesečnih obrokih. Prvi obrok 40 EUR plačate ob prijavi, ostalo pa do pričetka tabora, lahko v še dveh obrokih.

Prijava je veljavna šele s plačilom prvega obroka, ki ga v primeru poznejše odpovedi zadržimo, saj stroški z organizacijo tabora že nastajajo.

Kako se lahko prijaviš?
Otroke lahko prijavite na sedežu Planinskega društva Žalec, Aškerčeva 13, Žalec, vsak četrtek in petek med 20. in 21. uro;
OŠ Petrovče pri mentorju planincev Petru Kavčiču;
PD Galicija/POŠ Trje pri mentorici Karmen Zupanc;
PD Prebold pri Maticu Pečovniku (070 550 314)

- do zapolnitve predvidenih mest v taboru (60 otrok).

Potrebne informacije o opremi in vsem drugem boste starši prejeli ob prijavi in pravočasno do začetka tabora.

Prijavnica, ostali obrazci, ki jih je potrebno izpolniti ter informacije o opremi so prav tako na voljo na http://www.pdzalec.si/index.php?stran=31 (spletna stran PD Žalec / Mladinski odsek / Obrazci).

Število obiskov: 747595 , izdelano v 0.23453092575073 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si