CICI IZLET NA MRZLICO; PRESTAVLJENO NA 27. maj 2018    
   ... domov  
Matjaz, 27.05.2018 21:59

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

S CICIBANI NA "CICI POHOD" NA MRZLICO (1122 nm.)

IZLET na Mrzlico bo to nedeljo, 27. maja 2018
z zborom ob 10.00 uri na parkirišču na Podmeji.

Mrzlica je v zadnjih nekaj letih postala izredno priljubljena izletniška točka, posebej za obiskovalce iz Savinjske doline in Zasavja. S svojimi 1122 metri nadmorske višine je četrta najvišja gora zasavskega hribovja in z nje je, tako kot s Kuma, izjemen razgled, saj so vsi bližnji vrhovi precej nižji.
Po nekaterih podatkih naj bi bila koča na Mrzlici celo najbolj obiskana planinska postojanka v slovenskem sredogorju. Kočo upravlja planinsko društvo Trbovlje in nudi 67 ležišč v 18 sobah. Tudi za najmlajše je poskrbljeno, saj so na travniku pred kočo številna igrala, ki so ponavadi dobro vzdrževana.
Koča sama je nekoliko pod vrhom Mrzlice (okrog 30 metrov) in na vrh vodi strma pot skozi gozd. Na vrhu je razgledna plošča, ki nam omogoča dobro orientacijo.

Zbrali se bomo na parkirišču na Podmeji. Pot bomo nadaljevali po gozdni poti proti vrhu Mrzlice. Ker je na vrhu lep razgled na vse strani in bi bilo razgled nesmiselno zamuditi, bomo seveda najprej krenili na vrh, potem se bomo, pri domu, okrepčali z malico iz nahrbtnika. V planinskem domu, pa si je možno privoščiti tudi kakšen topel obrok. Potrebovali bomo krajši počitek, nato pa sprostili ob kakšni družabni igrici, izpolnili nalogo v vaši planinski izkaznici in se, upam, zadovoljni vrnili v dolino do našega izhodišča.

Na izhodišče se vrnemo okrog 14. ure.

Z opremo si tudi ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čimbolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. Nahrbtnik je lahko manjši, tak, ki ga vaši najmlajši uporabljajo za v vrtec. Prostora pa naj bo v njem toliko, da bo lahko gostil rezervno jopo, pijačo ter kakšen priboljšek.

Otrokovo in svojo udeležbo na izletu prijavite vzgojiteljici v vrtcu.

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca. Zraven pa ste vabljene tudi mamice, očki, sestrice in bratci, ki ste starejši od treh let. Veseli bomo sodelovanja s starši, saj nam bo skupaj lepše.

V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili.

PD Žalec
Rok Balažič
040 977 537

Število obiskov: 751992 , izdelano v 0.17902088165283 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si