MLADI NA MOZIRSKO KOČO; 16. junij 2018 - ODPOVEDANO!!    
   ... domov  
Matjaz, 14.06.2018 19:21

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

NA MOZIRSKO KOČO (1356 m.)

V SOBOTO, 16. junija 2018

Zaključni izlet smo sicer načrtovali v začetku junija, logistične težave so nam spremenile načrt. Brez finalnega potepa pa vendarle ne želimo ostati, zato vas vabimo, da se nam v soboto pridružite. Naš cilj je smučarski center Golte, oziroma Mozirska koča.

Res je, kar visoko nas bodo nesle noge. Vzpenjali se bomo dobri dve uri in se dvignili za natančno 856 metrov. Pot tehnično ni zahtevna. Sicer je na nekaterih delih precej strma, a ponuja veliko razglednih užitkov.

Osnovne informacije:
Avtobus bo startal izpred POŠ Trje ob 9.00. Petnajst minut kasneje se bo ustavil pred OŠ Petrovče in ob 9.30. uri še pred PD Žalec. Sledi pol ure dolga vožnja do Žekovca (spodnja postaja nihalke). Od tu dalje pa peš. Na koči se bomo prepustili užitkom, ki jih ponuja gorski svet. Lahko se boste okrepčali z dobrotami iz nahrbtnika ali pa si privoščili kaj z menija gospodarjev koče.
V neposredni bližini je tudi Alpski vrt, časa za obisk bo za vse, ki si ga boste želeli pogledati, več kot dovolj.
Navzdol ne bo potrebno utrujati kolen. Z vrha se vračamo z avtobusom.
Domov pridemo okoli 15. ure. Vabljeni ste vsi mladi planinci, pa seveda po želji tudi starši in stari starši. Tokratno druženje organiziramo skupaj z našimi CICI planinci. Oni se bodo na vrh peljali in tam opravili nekoliko krajšo krožno turo. Lahko se pridružite tudi njim.

Oprema: OBVEZNA planinska obutev, anorak, dodatna majica, pokrivalo, zaščitna krema pred soncem, sredstvo proti klopom, pijača....

Cena: Stroški prevoza - 5 evrov za otroka in 7 evrov za odraslega. Zaradi rezervacije sedežev obvezno plačati ob prijavi. Prijavnice dobite pri mentorjih. Število mest je omejeno.

Po želji se nam lahko pridružite tudi z lastnim prevozom. V tem primeru ni potrebno oddati prijavnice.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

Vaši mentorji (info Peter 031 631 342)

Število obiskov: 747557 , izdelano v 0.16598081588745 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si