TABOR PODPECA 2018 - ZADNJE OBVESTILO PRED TABOROM    
   ... domov  
Matjaz, 09.07.2018 16:27

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

PLANINSKO DRUŠTVO PREBOLD

PLANINSKO DRUŠTVO GALICIJA

 

PLANINSKI TABOR ? PODPECA 2018

Zadnje obvestilo pred taborom !

Draga mlada planinka/planinec, spoštovani starši!

Še malo in gremo na planinski tabor! Se veselite kot mi?

KDAJ?
- v soboto, 14. julija 2018

KJE SE DOBIMO?
- pri POŠ Trje ob 9.45 uri, odhod avtobusa ob 10,00
- pri OŠ Petrovče ob 10,00 uri, odhod avtobusa ob 10,15
- v Žalcu, pred pisarno Planinskega društva Žalec ob 10.00 uri, odhod avtobusa ob 10,20 uri
- v Preboldu, pred osnovno šolo ob 9.45 uri, odhod avtobusa ob 10,00 uri

KAJ ŠE MORATE STORITI DO TAKRAT, ČE TEGA NISTE STORILI DO SEDAJ?
- Do odhoda poravnajte stroške tabora, ki znašajo 130,00 EUR (ali 110,00 EUR za drugega in naslednjega otroka iste družine) ali razliko, če ste delno stroške že vplačali. Prosimo, da to storite najkasneje do četrtka, 12. julija 2018, da ne bomo imeli nepotrebnega dela še v petek in soboto, ko bomo vsi polno zaposleni. Plačilo za stroške tabora lahko nakažete tudi na naš transakcijski račun (za sklic navedite 00 2018) ? za udeležence iz PD Prebold na TRR PD Prebold. V primeru nakazila morate to storiti najkasneje do srede, 11. julija 2018. Številka TRR PD Žalec je navedena pri podatkih o društvu na naši spletni strani.
- Plačati morate tudi članarino pri enem od planinskih društev, včlanjenih v Planinsko zvezo Slovenije. Ker začne planinsko zavarovanje veljati šele ob vpisu v računalniški sistem PZS, morate to storiti takoj, sicer zavarovanje ne bo moglo veljati v času tabora. Oddati nam morate tudi s strani staršev izpolnjeno zdravniško potrdilo ter izjavo starša oziroma skrbnika.
- Na sedežu PD Žalec smo vam na voljo ob četrtkih in petkih od 20. do 21. ure.
- Obrazec zdravniškega potrdila in spisek opreme najdete na naši spletni strani http://www.pdzalec.si", Mladinski odsek ? obrazci (http://www.pdzalec.si/index.php?stran=31).
- Prav tako so na naši spletni strani slike postavljenega tabora v Podpeci.
http://pdzalec.si/galerija/thumbnails.php?album=444

KAJ VAM SVETUJEMO?
- Tabor se nahaja na nadmorski višini okoli 900 m, v Podpeci, na travniku, kjer pozimi gradijo gradove Kralja Matjaža (na kartah piše Mitnik). Pripravljeni moramo biti na vse vremenske razmere. Zaželeno je, da s seboj vzameš dovolj toplih in rezervnih oblačil, če spalna vreča ni za hladnejše noči in te rado zebe (ob postavljanju tabora je bilo zjutraj na tabornem prostoru 3 st.C). Dobro je tudi, če imaš zraven kakšne rezervne čevlje za primer dežja (če boš imel/a vse ostale mokre). Vsa rezervna oblačila imej v plastičnih vrečkah, te pa v potovalki ali kovčku, saj je tako večja verjetnost, da bodo ostala suha.
- Ne pozabi na družabne igre, ki jih boš delil s starimi in novimi prijatelji, kakšno stvar za osebno crkljanje, manjšo pozornost za prijatelje pa tudi kakšno sladkarijo. Ker pa se bomo en dan kopali, ne pozabi na kopalke in brisačo za kopanje.

KAKO SMO DOSEGLJIVI V ČASU TABORA?
Starši, pokličete nas lahko na telefonsko številko 041 705 738 med 17. in 18. uro! Klic naj bo vzpodbuden, saj vaši otroci tudi z nami rastejo v samostojne osebnosti. Tudi to je eden od namenov tabora. Organizatorji pa obljubljamo, da bodo naša pojasnila iskrena. Klic na to številko vam omogoča tudi osebni stik z vašim otrokom.

OBISKI STARŠEV?
- v taboru ste dobrodošli tudi starši ? lahko pridete na obisk ali pa se nam pridružite na kakšni turi. Prosimo le, da nas o tem obvestite na zgoraj omenjeno številko in sporočite, če boste tudi kaj pojedli (po ugodnih cenah).

KDAJ SE VRAČAMO?
- Iz tabora se vračamo v soboto, 21. julija 2018, med 14.00 in 16,00. uro.

KJE SE BOMO NAHAJALI?
- Tabor se nahaja v Podpeci, na travniku, kjer pozimi gradijo gradove Kralja Matjaža (na kartah piše Mitnik).
- Do Podpece priporočamo dostop mimo Velenja in Šoštanja po cesti za Črno na Koroškem čez Sleme. V centru Črne, v krožišču, se usmerimo proti Koprivni in nato čez cca. 2 km desno proti Podpeci (tabla Planinski tabor). Oddaljenost od Žalca je okoli 60 km.

KAJ BOMO DELALI IN KDAJ?
- Po planu bomo imeli v nedeljo, torek in četrtek planinske izlete ? po skupinah na različne vrhove.
- Ponedeljek je rezerviran za športne in družabne igre. V sredo bomo šli na ogled muzeja v rudniku Mežica in na kopanje v Ravne na Koroškem, petek je rezerviran za orientacijo in piknik. Poleg tega bomo vsak dan namenili družabnim in športnim igram, zvečer pa druženju ob tabornemu ognju.
- Otroci boste v skupine za planinske izlete razdeljeni glede na starost in sposobnosti.
- Izvedba plana dela in izleti pa so v pretežni meri odvisni od vremenskih razmer in se lahko razlikujejo od navedenega načrta. Starši, če pridete na obisk, še vedno velja 041 705 738 med 17. in 18. uro.

KAJ SI ŽELIMO?
- Upamo, da boste te dni do tabora preživeli čim lepše ter v velikem pričakovanju, ki ga bomo na taboru skupaj delili. Vsi skupaj se bomo potrudili, da nam bo lepo. Vsak od nas, velja tudi za organizatorje, bo moral prispevati svojo dobro voljo, iskrene misli, strpnost, spoštovanje do narave in še kaj prijateljskega. Le tako nam bo uspelo, da si naredimo čudovit teden.

ČESA SI NE ŽELIMO?
- Ne bo kot doma. Samo narava, domiselnost in prijateljstvo bodo z nami. Naj mobilni telefoni in elektronske igrice ostanejo doma. Prinesimo s seboj, kar je najboljšega v nas. Tako nam bo lepše in nepozabno!

Torej, se vidimo v soboto, 14. julija 2018. Do takrat pa se imejte lepo!

Planinski pozdrav!
PD Žalec, Galicija in Prebold

Število obiskov: 747588 , izdelano v 0.16990113258362 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si