TRIGLAV S POKLJUKE; IZVEDENO 12. - 13. september 2018    
   ... domov  
Matjaz, 13.09.2018 17:58

PLANINSKI DRUŠTVI ŽALEC IN GALICIJA

vabita na pohod na

TRIGLAV

s Pokljuke

Izlet bo dvodneven - 2. in 3. septembra 2018.
(Rezervni datum je 8. in 9. september)

 

Pri pisarni PD Žalec se zberemo ob 4.00 in se z osebnimi vozili odpeljemo do izhodišča. Pohod začnemo z Rudnega polja na Pokljuki. Preko Vodnikove koče na Velem polju se prvi dan povzpnemo na Kredarico, kjer imamo rezervirana prenočišča. Drugo jutro gremo na vrh Triglava. Po vseh "protokolih" na vrhu sestopimo do planinskega doma Planika in po počitku preko Velega polja do izhodišča.

Iz Pokljuke do Kredarice je najlažji dostop pod Triglav. Višinska razlika med izhodiščem in Kredarico je približno 1100 metrov. Posebnih tehničnih težav ni. Vmes počivamo v Vodnikovem domu na Velem polju. Ne bomo hiteli. Do Kredarice se povzpnemo v približno šestih urah. Tu imamo rezervirano spanje.

Drugi dan se v uri in pol povzpnemo na vrh. Pot je zavarovana s klini in jeklenicami. Običajno je na poti gost "promet". Tisti, ki boste na takšni tehnično zahtevnejši poti prvič, ob prijavi na to opozorite vodnika, da bo primerno ukrepal. Nekaj krajši bo sestop do Planike. Po potrebi bomo počivali tudi v Vodnikovem domu, da bodo noge lažje sestopile do izhodišča.

Oprema: Čelada je obvezna. Naši člani si jo lahko sposodijo v društvu. Plačana članarina PZS je zaradi zavarovanja na poti in popustov v koči priporočljiva.

Hrana: Na vzponu potrebujemo vsaj en liter in pol tekočine, krepak sendvič ali dva za vzpon, tudi kakšna energijska ploščica je priporočljiva. Za sestop priporočam nakup tekočine v domu na Kredarici.

Skupno prenočišče je rezervirano za 20 udeležencev. Obvezne so papirnate prevleke za odejo in vzglavnik. Če tega nimate v nahrbtniku, je oboje možno kupiti na Kredarici.

Pred pohodom se dobimo na krajšem sestanku (v četrtek, 30. avgusta 2018, ob 19. uri v pisarni PD Žalec), kjer boste dobili podrobnejša navodila, razdelili bomo potrebno opremo, če je nimate, cenike prenočišča, hrane in pijače v koči na Kredarici in se dogovorili za prevoz.

Prijavite se čim prej, najkasneje do četrtka, 30. avgusta 2018 na tel.:
031 320 242 ? Dušan Šip

Število obiskov: 699252 , izdelano v 0.14399695396423 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si