MLADI NA GOLTE; 20. oktober 2018    
   ... domov  
Matjaz, 21.10.2018 19:25

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

NA MOZIRSKO KOČO (1356 m.)

V SOBOTO, 20. oktobra 2018

 

V dneh, ko jesen v naravi kaže svoje najlepše barve, je hoditi v gore še posebej lepo. Pot na točko tokratnega cilja bo ponudila bogato paleto tovrstnih užitkov. Naš cilj je smučarski center Golte, oziroma Mozirska koča.

A do tja se bomo pripeljali z avtobusom, potem pa uživali v hoji po tamkajšnji tematski krožni poti. Izvedeli boste marsikaj zanimivega, se predali čudovitim razgledom, našel pa se bo čas tudi za zabavo.

Osnovne informacije:
Avtobus bo startal izpred POŠ Trje ob 9.00. Petnajst minut kasneje se bo ustavil pred OŠ Petrovče in ob 9.30. uri še pred PD Žalec. Sledi približno uro dolga vožnja do Alpskega vrta pri Mozirski koči. Od tu dalje pa peš. Ko zaključimo s krožno turo, se bomo lahko še nekoliko okrepčali v koči. Na koči se bomo prepustili užitkom, ki jih ponuja gorski svet in se pozabavali na prostem. Lahko se boste okrepčali z dobrotami iz nahrbtnika ali pa si privoščili kaj z menija gospodarjev koče. Z vrha se vračamo z avtobusom.
Domov pridemo okoli 15. 30. Vabljeni ste vsi mladi planinci, pa seveda po želji tudi vaši bližnji . Tokratno druženje organiziramo skupaj z našimi "CICI" planinci, zato boste lahko izbirali med krajšo in daljšo turo. Obe sta tehnično nezahtevni.

Oprema: OBVEZNA planinska obutev, anorak, dodatna majica, pijača, prigrizek...

Stroški prevoza - 5 evrov za otroka in 7 evrov za odraslega. Zaradi rezervacije sedežev obvezno plačati ob prijavi vašim mentorjem. Število mest je omejeno.
Po želji se nam lahko pridružite tudi z lastnim prevozom. V tem primeru ni potrebno oddati prijavnice.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

Vaši mentorji (Peter 031 631 342)

Število obiskov: 752025 , izdelano v 0.16741514205933 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si