MLADI NA SVETO PLANINO; 23. marca 2019    
   ... domov  
Matjaz, 23.03.2019 21:02

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC
MLADINSKI ODSEK

VABI

NA SVETO PLANINO (PARTIZANSKI VRH)

V SOBOTO, 23. marca 2019

Prva pomladanska soboto bo kot nalašč, da se podamo v naravo. Upamo, da bo vreme na naši strani in te vabimo na planinski potep. Sveta planina bo naš cilj. Zasavci jo dobro poznajo, Savinjčani malo manj. Čeprav ni daleč stran, je našim očem skrita. Vidimo jo denimo lahko s Podmeje, prelaza, ki prometno povezuje našo dolino z Zasavjem. Do tja in še nekaj metrov naprej se bomo pripeljali z avtobusom, potem pa nas čaka kakšna ura hoje po gozdovih in travnikih. Nekoliko bolj strmo bo le v zadnjem delu poti.

Na vrhu (1011 metrov visoko), ki v jasnem vremenu ponuja lepe razglede, je gostinski lokal in Marijina cerkev. Tudi prostor za igro se bo našel.

Osnovne informacije:
Avtobus bo startal izpred POŠ Trje ob 9.00. Deset minut kasneje se bo ustavil pred OŠ Petrovče in ob 9.20. uri še pred PD Žalec. Sledi pol ure dolga vožnja do izhodišča pohoda. Potem pa bo treba vzeti pot pod noge. Na koči si bomo vzeli čas za počitek in užitek. Lahko se boste okrepčali z dobrotami iz nahrbtnika, sicer pa bo imel tudi dom odprta vrata.

Željni dodatne hoje se boste seveda v spremstvu vodnikov podali še na Javor (1132 m.), ki se bohoti le 20 minut hoje daleč.

Domov se vrnemo okoli 15. ure. Vabljeni ste vsi mladi planinci, pa seveda po želji tudi starši in stari starši. Tokratno druženje organiziramo skupaj z našimi CICI planinci.

Bodite primerno oblečeni in obuti (narezljan podplat).

Cena: Stroški prevoza - 5 evrov za otroka in 7 evrov za odraslega. Zaradi rezervacije sedežev obvezno plačati ob prijavi, najkasneje do četrtka, 21. 3., do 12. ure.

V primeru slabe vremenske napovedi ali neugodnih razmer, bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

Vaši mentorji (info Peter 031 631 342)

Število obiskov: 699190 , izdelano v 0.14059090614319 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si