CICI NA SVETO PLANINO (PARTIZANSKI VRH); 23. marca 2019    
   ... domov  
Matjaz, 23.03.2019 13:11

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

S CICIBANI IN MADIMI PLANINCI NA "CICI POHOD" na SVETO PLANINO (PARTIZANSKI VRH)

v soboto, 23. marca 2019

 

V soboto se spet bomo zbrali, da se bomo na en kratek planinski izlet z avtobusom odpeljali. Tokrat bomo odšli na Sveto planino. Sveta planina, tudi Partizanski vrh, je 1011 m visoka gora, ki se nahaja med Čemšeniško planino in Mrzlico. Z vrha, na katerem stoji manjša klop, se nam odpre lep razgled na bližnji Javor, Mrzlico, Kum ter zahodni del Posavskega hribovja. Ob lepem vremenu pa razgled seže vse do Julijskih Alp. Nekaj metrov pod vrhom pa se nahajata tudi cerkev Svete Marije in gostinski lokal, v katerem bo možno kupiti okrepčilo. Ob gostinskem lokalu se nahaja tudi vpisna skrinjica s knjigo in žigom.

Avtobus nas bo pripeljal do konca asfaltirane ceste, od tu naprej pa se bomo pot nadaljevali peš proti našemu cilju. Pot je skoraj v celoti položna, strmejši je samo zadnji del.

<>Na vrhu bomo za otroke pripravili tudi zabavne igre, da nam bo čas hitreje minil. Kdor pa bo imel željo, pa bo lahko z Mladimi planinci odšel tudi na vrh Javorja, ki je oddaljen 20 min hoje od doma.

Avtobus bo štartal iz parkirišča pri OŠ Trje ob 9.00, pri OŠ Petrovče 9.10 in pri PD Žalec ob 9.20.
Na izhodiščno točko se bomo vrnili predvidoma okrog 15.00. ure.

Cena avtobusnega prevoza je 5 EUR za otroka in 7 EUR za odraslega.

Z opremo si tudi ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čim bolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. S seboj vzemite vremenskim razmeram primerna oblačila. Hrana naj bo iz nahrbtnika.

Otrokovo in svojo udeležbo prijavite na elektronski naslov cici.pdzalec@gmail.com, zaradi zagotovitve zadostnega števila vodnikov.

Število udeležencev je omejeno. Prijave bodo odprte do zapolnitve sedežev na avtobusu. Ob prijavi je potrebno poravnati tudi stroške prevoza na TRR društva, s pripisom CICI izlet in priimkom.

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca. Zraven pa so vabljeni tudi babice, dedki, sestrice in bratci, ki ste starejši od treh let. Veseli bomo vašega sodelovanja, saj nam bo skupaj lepše. Info: 040 977 537 (Rok) ali e-pošta: cici.pdzalec@gmail.com

V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili.

VABLJENI!

PD Žalec
Rok Balažič

Poslano ogl. deske 4-6 let: *Žalec I, III, Zabukovica, Griže, Petrovče, Levec, Liboje, Trje, Ponikva

Število obiskov: 752038 , izdelano v 0.18561697006226 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si