SENIORJI V ROBANOV KOT; 17. julija 2019    
   ... domov  
Matjaz, 22.07.2019 15:53

SENIORJI PD ŽALEC

vabimo na pohod v

ROBANOV KOT

v sredo, 17. julija 2019

Dobimo se ob 8.00 pri pisarni PD Žalec

 

LAHEK IZLET, TUDI ZA MANJ PRIPRAVLJENE SENIORKE IN SENIORJE!

 

S spremembami je križ. Tradicionalnega pohoda "Po poti Robanovega Joža" žal ni več. Tudi vreme je v predvidenem terminu (7.7.) kislo. Zato se moramo tudi mi obnašati drugače, kot smo se namenili. Gremo pa. Zaradi nas in Joža.

Dolgoročna vremenska napoved kaže, da bo vreme najlepše v sredo, 17. 7. Vabim vse iz naše skupine, tudi tiste, ki zaradi različnih razlogov niste mogli na letošnje pohode. Bilo bi lepo, da spet enkrat napolnimo "tamali" avtobus, čeprav bo kdo najbrž že pobegnil na dopust.

S hojo bomo začeli pri gostilni Pri Rogovilcu. Čaka nas 4 km poti. Višinske razlike bo samo za 290 metrov. Na nogah bomo s kakšnim "firbcem" vred dobro uro. Ali uro in pol, če bo razpoloženje iz glave izbezalo kakšne navihane metulje. Ob poti je namreč toliko lepega, da se bomo res naužili zanimivosti in lepot.

Robanova domačija je po starih urbarjih stara več kot 800 let. A o tem bomo več izvedeli pri domačiji. Mi bomo obiskali Robanovo pristavo z okolico na koncu doline. Pristava na Robanovi planini je poleti odprta. Žganci, kislo mleko in še kaj domačega je možno dobiti za okrepčilo. Kar je pa tekočega in ga nujno rabimo, je uvoženo čez Robanov klanec. Pazi: postregli nas bodo Robanovi!

Najlepše nas čaka na poti. Jugovzhodno nad nami nas bodo iz višine 1200 metrov in več pazili Križevnik, Poljske device in Veliki vrh. Severozahodno Ravna peč, Ute in Krofička. Na koncu doline pa bo dogajanje razsojala kraljica Ojstrica. Iz višine 2350 metrov. Prizora se ne moreš nagledati.

Sprehod bomo po želji nadaljevali še do slapov malo naprej od planšarije.

Bom kar nehal vabiti. Da se ne boste prijavili dvakrat ali trikrat. Pa domov bomo tudi prišli, ne skrbite. Brez dobre volje, saj nam jo bo v Robanovem kotu zmanjkalo. Se hecam, seniorjem je zlepa ne zmanjka.

S prijavo na izlet "ne čakaj na maj". Da ne bo kolesje prej zasedeno.

Zadnji rok je ponedeljek, 15. julij 2019, do zgodnjih večernih ur.
(Dušan: 031 320 242)

Se vidimo!

Dušan

Število obiskov: 699565 , izdelano v 0.14130997657776 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si