ZADNJE OBVESTILO PRED TABOROM ČEZSOČA 2019    
   ... domov  
Matjaz, 05.08.2019 15:53

PLANINSKI TABOR - ČEZSOČA 2019

Zadnje obvestilo pred taborom !

Draga mlada planinka/planinec, spoštovani starši!

 

Še malo in gremo na planinski tabor! Se veselite kot mi?

KDAJ?
- v soboto, 27. julija 2019

KJE SE DOBIMO?
- pri POŠ Trje ob 6.45 uri, odhod avtobusa ob 7.00
- pri OŠ Petrovče ob 7.00 uri, odhod avtobusa ob 7.15
- v Žalcu pred pisarno Planinskega društva Žalec ob 6.45 uri, odhod avtobusa ob 7.00 uri
- v Preboldu pred osnovno šolo, ob 7.00 uri, odhod avtobusa ob 7.20 uri
- počivališče Barje na južni Ljubljanski obvoznici, smer proti Primorski okoli 8,00

KAJ ŠE MORATE STORITI DO TAKRAT, ČE TEGA NISTE STORILI DO SEDAJ ?
- Do odhoda poravnajte stroške tabora, ki znašajo 130,00 EUR (ali 110,00 EUR za drugega in naslednjega otroka iste družine) ali razliko, če ste delno stroške že vplačali. Prosimo, da to storite najkasneje do četrtka, 25. julija 2019, da ne bomo imeli nepotrebnega dela še v petek in soboto, ko bomo vsi polno zaposleni. Plačilo za stroške tabora lahko nakažete tudi na naš transakcijski račun (za sklic navedite 00 2019) ? za udeležence iz PD Prebold na TRR PD Prebold. V primeru nakazila morate to storiti najkasneje do srede, 24. julija 2019. Številka TRR PD Žalec je navedena spodaj na tem obvestilu.
- Plačati morate tudi članarino pri enem od planinskih društev, včlanjenih v Planinsko zvezo Slovenije. Ker začne planinsko zavarovanje veljati šele ob vpisu v računalniški sistem PZS, morate to storiti takoj, sicer zavarovanje ne bo moglo veljati v času tabora. Oddati (če še niste) nam morate tudi s strani staršev izpolnjeno zdravniško potrdilo ter izjavo starša oziroma skrbnika.
- Na sedežu PD Žalec smo vam na voljo ob četrtkih in petkih od 20. do 21. ure.

- Obrazec zdravniškega potrdila in spisek opreme najdete na naši spletni strani www.pdzalec.si Mladinski odsek ? obrazci (http://www.pdzalec.si/index.php?stran=31).
- Prav tako so na naši spletni strani slike postavljenega tabora v Čezsoči http://pdzalec.si/galerija/thumbnails.php?album=499.

KAJ VAM SVETUJEMO?
- Tabor se nahaja na nadmorski višini okoli 360 m blizu vasi Čezsoča. Čeprav je večinoma toplo, celo vroče, pa moramo biti pripravljeni na vse vremenske razmere. Zaželeno je, da s seboj vzameš dovolj toplih in rezervnih oblačil, če spalna vreča ni za hladnejše noči in te rado zebe (kljub dnevnim temperaturam preko 30°C se ponoči lahko ohladi na 10 do 15°C). Dobro je tudi, če imaš s seboj kakšne rezervne čevlje za primer dežja (če boš imel/a ostalo obutev mokro). Vsa rezervna oblačila imej v plastičnih vrečkah v potovalki ali kovčku, ker je tako večja verjetnost, da bodo ostala suha.
- Ker avtobus ne more pripeljati povsem do tabora, bo potrebno približno 1 km prehoditi (prtljago bomo prepeljali s kombiji). Zato morate biti primerno obuti za hojo po makadamski poti (ne v natikačah, japonkah, ...)
- Ne pozabi na družabne igre, ki jih boš delil s starimi in novimi prijatelji, kakšno stvar za osebno crkljanje, manjšo pozornost za prijatelje pa tudi kakšno sladkarijo. Letos ne bomo imeli kopanja v bazenu, je pa blizu Soča, zato ne pozabi na kopalke in brisačo za kopanje. S seboj imejte tudi sredstvo za zaščito pred žuželkami, komarji so letos na tabornem prostoru zelo "tečni".

KAKO SMO DOSEGLJIVI V ČASU TABORA?
- Starši, pokličete nas lahko na telefonsko številko 041 705 738 med 17. in 18. uro! Klic naj bo vzpodbuden, saj vaši otroci tudi z nami rastejo v samostojne osebnosti. Tudi to je eden od namenov tabora. Organizatorji pa obljubljamo, da bodo naša pojasnila iskrena. Klic na to številko vam omogoča tudi osebni stik z vašim otrokom.

OBISKI STARŠEV?
- v taboru ste dobrodošli tudi starši ? lahko pridete na obisk ali pa se nam pridružite na kakšni turi. Prosimo le, da nas o tem obvestite na zgoraj omenjeno številko in sporočite, če boste tudi kaj pojedli (po ugodnih cenah).

KDAJ SE VRAČAMO?
- Iz tabora se vračamo v soboto, 3. avgusta 2019, med 17.00 in 19.00 uro.

KJE SE BOMO NAHAJALI?
- Tabor se nahaja poleg vasi Čezsoča blizu Bovca.
- Do Bovca priporočamo dostop iz Rateč v Italijo in čez prelaz Predel. V Bovcu se malo pred odcepom za letališče usmerimo proti Čezsoči. Do samega tabornega prostora je slaba cesta, ki vam je ne priporočamo. Predlagamo parkiranje v Čezsoči poleg cerkve, nato pa nas ali pokličete ali pa poskušate najti tabor (preizkus orientacije). Od Žalca preko prelaza Predel je okoli 3 ure vožnje, v vseh drugih smereh pa še več.

KAJ BOMO DELALI IN KDAJ?
- Po planu bomo imeli v nedeljo, torek, sredo in petek planinske izlete - po skupinah na različne vrhove.
- Ponedeljek je rezerviran za športne in družabne igre, v četrtek bomo imeli orientacijsko tekmo in piknik. Poleg tega bomo vsak dan namenili družabnim in športnim igram, zvečer pa druženju ob tabornemu ognju.
- Otroci boste v skupine za planinske izlete razdeljeni glede na starost in sposobnosti.
- Izvedba plana dela in izleti pa so v pretežni meri odvisni od vremenskih razmer in se lahko razlikujejo od navedenega načrta. Starši, če pridete na obisk, še vedno velja najava na 041 705 738 med 17. in 18. uro.

KAJ SI ŽELIMO?
- Upamo, da boste te dni do tabora preživeli čim lepše ter v velikem pričakovanju, ki ga bomo na taboru skupaj delili. Vsi skupaj se bomo potrudili, da nam bo lepo. Vsak od nas, velja tudi za organizatorje, bo moral prispevati svojo dobro voljo, iskrene misli, strpnost, spoštovanje do narave in še kaj prijateljskega. Le tako nam bo uspelo, da si naredimo čudovit teden.

ČESA SI NE ŽELIMO?
- Samo narava, domiselnost in prijateljstvo bodo z nami. Naj mobilni telefoni in elektronske igrice ostanejo doma. Prinesimo s seboj, kar je najboljšega v nas. Tako nam bo lepše in nepozabno!

 

Torej, se vidimo v soboto, 27. julija 2019. Do takrat pa se imejte lepo!

 

Planinski pozdrav!
PD Žalec, Galicija in Prebold

Število obiskov: 699613 , izdelano v 0.16372084617615 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si