SENIORJI OD BELVEDERJA DO STRUNJANA; 11. septembra 2019    
   ... domov  
Matjaz, 14.09.2019 22:59

p>
Seniorji PD Žalec

vabijo na izlet

OD BELVEDERJA DO STRUNJANA

čez

RONEK, 116 m

v sredo, 11. septembra 2019, ob 6. uri izpred pisarne PD Žalec

 

Pa znova poskusimo s pozno-poletnim izletom na našo obalo, če nam jo je že spomladi zagodlo slabo vreme!

"Gojzarji" redko vonjajo morje. Tudi hribovci se redko zaženemo navzgor iz čiste nadmorske nule. Pa še oči, dober meter višje, od tam redko zrejo v očakovo 2864 metrov visoko plešo. Če bo zgornja modrina hotela, bo tokrat tako. Spodnje modrine bo pa v vsakem primeru na pretek.

Ob šestih zjutraj bomo imeli pri pisarni društva "randi" z avtobusom. Po kofetu nekje vmes bomo noge spustili na svobodo v Simonovem zalivu v Izoli. Za razgibavanje bo šlo najprej naravnost ob obali, potem se bomo ogreli navzgor do hotela Belvedere, kjer se bomo znebili asfalta in se v celoti predali krajinskemu parku Strunjan.
Na poti zgoraj se bomo srečevali z oljčnimi nasadi, cipresami in širnimi razgledi. V drugem delu pa bomo večkrat stopili na sam rob 80 metrov globokega prepadnega in 4 kilometre dolgega klifa. Ta podoba je zaščitni znak slovenske obale, saj jo v celotnem Tržaškem zalivu med Strunjanom in Gradežem v Italiji najdemo le še pri Debelem rtiču. Spustili se bomo v Strunjan.

Opoldanski del bomo po počitku namenili "martinčkanju" na plaži in kopanju. Po želji si bomo ogledali strunjanske soline in sladko-slano laguno Stjuža. Pot domov pa bomo začeli z vožnjo skozi še en naravni spomenik, Pinijev drevored, najdaljši tovrstni drevored pri nas.

Oprema: pohodni čevlji, palice, rezervna oblačila glede na vreme; obvezne kopalke, brisača, natikači ...

Hrana in pijača je iz nahrbtnika, po želji pa je možen topel obrok v bližnjem lokalu.

Domov se vrnemo do 18. ure.

Zaradi organizacije prevoza prosim za čim prejšnjo prijavo na tel. 031 320 242.

Se vidimo!

Dušan

Število obiskov: 747596 , izdelano v 0.24711298942566 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si