KRST MLADIH PLANINCEV NA GORI; 14. septembra 2019    
   ... domov  
Matjaz, 14.09.2019 17:00

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI IN CICI ODSEK

VABITA

v soboto, 14. septembra 2019

NA KRST MLADIH PLANINCEV

NA GORO

 

September je mesec, ki vsaj v osnovnošolskem jeziku pomeni začetek. Po počitnicah je bilo znova potrebno zavihati rokave in se odpraviti čez šolski prag. Verjamemo, da boste v novih izziv našli zadovoljstvo in šolsko leto uspešno prekrmarili po učni plati in poleg tega doživeli veliko prijetnih izkušenj.

September tudi prinaša naš prvi skupni planinski potep v novem šolskem letu... Tradicionalno bomo na uvodnem pohodu posebno pozornost namenili novim članom. Krst naših novih članov bo osrednji dogodek... Obred se bo zgodil pri matični koči PD Galicija na Gori oz. Šentjungertu. Seveda nas pred tem čaka nekaj prijetne skupne hoje, ki bo potekala v spremstvu planinskih vodnikov.

 

Osnovne informacije: Zberemo se ob 9.00 na parkirišču pri POŠ Trje. Izbirali boste lahko med dvema trasama, saj je pohod namenjen tako vrtičkarjem kot šolarjem. Cici trasa je nekoliko krajša, drobne nožice jo bodo zmogle v slabi uri, šolska pot pa je speljana nekoliko bolj naokoli in nas bo do vrha pripeljala v dobri uri.

Na koči, ki bo seveda odprta, bodo naši gostitelji iz PD Galicija poskrbeli za tekoče okrepčilo. Po krstu vam bomo predstavili načrte za aktualno sezono, skupaj bomo izbrali ciljno točko naslednjega izleta in se nato do 13. ure vrnili na izhodišče našega pohoda. Seveda so na pohod vabljeni tudi vaši najbližji.

Predhodna prijava ni potrebna.

Oprema: Primerna obutev (narezljan podplat), anorak, dodatna majica.

In še:Vsi novi člani boste lahko na vrhu poravnali članarino za leto 2019 ( PD Žalec ali PD Galicija) in prejeli boste planinsko izkaznico.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

Veselimo se srečanja,

vaši mentorji in vodniki

Število obiskov: 699665 , izdelano v 0.19344186782837 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si