SENIORJI NA DVE PLANINI - JEZERO IN VIŠEVNIK; 25. septembra 2019 - PRESTAVLJENO!!    
   ... domov  
Matjaz, 24.09.2019 17:19

Seniorji PD Žalec

vabijo na

DVE PLANINI - JEZERO in VIŠEVNIK

v sredo, 25. septembra 2019

 

V Fužinske planine, nad severno obalo Bohinjskega jezera, smo namenjeni tokrat. Pogledat, koliko "pozlate" je že v macesnih. In koliko so še vredne naše noge po poletnih morskih užitkih. Izlet je tokrat prilagojen za tri težavnostne skupine, ki jih boste izbrali glede na kondicijo in počutje.

Prevoz bomo zapustili na Planini Blato, 1150 m visoko. Do Planine Jezero, na višini 1450 m, vodi udobna, a delno strma pot. Eno uro, za nas morda do uro in pol, bomo porabili za ta del poti.

(1) Pri koči na Planini Jezero lahko po svoji želji počakate na tiste, ki bomo lezli naprej. Sprehod okrog jezera bo popestril čakanje v prelepem, idiličnem okolju.

(2) Ostali bomo po polurnem počitku nadaljevali še 175 metrov višje do cilja na Planini Viševnik (dobre pol ure hoje). Pastirski stan, predelan v planinsko zavetišče, tudi tu omogoča počitek. Do izhodišča se vrnemo po isti poti.

(3) Tiste, ki jih zanima daljša in napornejša pot, pa vabimo s Planine Viševnik na vzpon (slabi dve uri) do vrha Pršivca, 1761 metrov visoko. Nagrada pa je verjetno najlepši pogled "od zgoraj" na Bohinjsko jezero. Seveda bo za to skupino, ki jo bo vodil Janez, tudi "časovnica" poti že od izhodišča drugačna. Vsi se moramo namreč do avtobusa vrniti pravočasno.

Odhod izpred pisarne društva v Žalcu je ob 6.00.

Prevoz: Če nas bo 20, se bomo peljali z avtobusom, sicer pa z osebnimi avtomobili.

Oprema: običajna za visokogorje - rezervna obleka, zaščita pred vetrom in dežjem, pohodni čevlji in palice. Hrana in pijača iz nahrbtnika, bo pa na obeh kočah dovolj "redkega", v Koči na Planini Jezero tudi kaj za na krožnik.

Zaradi slikovitosti gorske pokrajine bo izlet le ob lepem vremenu. Domov se vrnemo še po "svetlem".

Lepo vabljeni!

Dušan

Število obiskov: 699620 , izdelano v 0.14028000831604 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si