POHOD MALIČ - ŠMOHOR; 29. februarja 2020    
   ... domov  
Matjaz, 21.02.2020 13:12

PLANINSKI DRUŠTVI GALICIJA IN ŽALEC

Vabimo

na pohod

Malič (936m)

vodnik Igor Senič PD Galicija

V SOBOTO, 29.februar 2020

 

Odhod z osebnimi vozili:
ob 08.30 uri izpred farne cerkve v Petrovčah

 

Zbrali se bomo na parkirišču pri farni cerkvi Matere Božje v Petrovčah, se porazdelili po avtomobilih in odpeljali proti Libojam (350m) dom izhodišča za načrtovano turo.

S parkirišča se usmerimo levo, na peš pot, ki se zmerno vzpne čez travnik. Po nekaj minutah vzpona pot preči makadamsko cesto, pri kateri prvič opazimo planinsko tablo za Šmohor. Pot se nato vzpne do vrha travnika, za katerim gre pot v gozd in nas po nadaljnjih nekaj minutah hoje pripelje do gozdne ceste, kjer nadaljujemo naravnost navzgor v smeri Šmohorja. Pot, ki še naprej poteka skozi gozd, pa postaja vse bolj strma. Po dobre pol ure hoje pa strmina popusti in pot nas pripelje na kolovoz. S kolovoza pa nas kmalu oznake za Šmohor usmerijo levo na pot, ki nas po naslednjem kratkem vzponu pripelje na gozdno cesto, kjer nadaljujemo desno proti Šmohorju. Po nekaj metrih rahlega spusta pa se levo odcepi markirana peš pot na Malič (desno, dom na Šmohorju 5 min). Pot gre nato v gozd in se vzpenja vzporedno s cesto. Z nekaj vzponi in spusti, pa nas pot pripelje do vzletišča jadralnih padalcev. Naprej se pot strmo vzpne in nas po z gozdom poraščenem zahodnem grebenu Maliča, hitro pripelje na vrh. Vrnili se bomo do doma na Šmohorju (topel obrok) in sestopili v Liboje po isti poti. Hoje je 2 uri do Maliča. Turo bomo prilagajali glede na vremenske in pohodne razmere.

Oprema:
Dobro uhojeni planinski čevlji, pohodne palice, rezervna oblačila in zaščita pred mrazom, sončnimi žarki in dežjem/snegom. V primeru snega svetujemo uporabo derez.

 

Prijavite se lahko do četrtka 27. februar 2020.
041 666 465 Igor Senič za vse

Število obiskov: 752014 , izdelano v 0.18053793907166 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si