SENIORJI PO SPP8; KRVAVICA; 23. septembra 2020    
   ... domov  
Matjaz, 24.09.2020 16:06

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

SENIORJI

vabimo

na 8. pohod po Savinjski planinski poti

KRVAVICA - ZAJČEVA KOČA

v sredo, 23. 9. 2020

 

Dobimo se ob 8.00 pred pisarno PD Žalec.

 

Krvavica z 909 metri nadmorske višine ne spada med najvišje hribe na SPP. Je pa zelo strma. Predstavljajte si "kilsko" štruco kruha na pol prerezano in postavljeno pokonci. S taborske strani je hudo strmo od avta do vrha, z vrhovske strani pa se pol te višine da pregoljufati po cesti.

Zato se bomo razdelili v dve skupini. Prva se bo z osebnimi avtomobili odpeljala do Zajčeve koče in se od tam napotila po lepi položni gozdni poti do vznožja Krvavice. Od tu pa se začne vzpon proti vrhu.

Druga se bo odpeljala skozi Tabor in Loko proti prevalu Presedelj. Od parkirišča se bomo takoj začeli vzpenjati. Na razpotju pod vrhom bomo zavili levo in se povzpeli skozi slikovito "okno". Ta vzpon je težavnejši in v oknu opremljen z nekaj klini, zato se zanj odločite bolje pripravljeni.

Na vrhu nas čaka skrinjica z žigom. Malo pod vrhom na južnem pobočju je razgledišče, od koder je lep razgled na Vrhe, proti zahodu na Čemšeniško planino, na sever pa na Savinjsko dolino, ob lepem vremenu tudi na vršace Savinjskih Alp.

Obe skupini se bosta z vrha spustili do Zajčeve koče, ki bo za nas odprta. Tu bomo imeli daljši počitek za okrepčilo in druženje. Hoje bo skupaj približno za 3 ure.

Opremo prilagodite vremenu.

Hrana in pijača naj bo iz nahrbtnika. Na koči bomo lahko kupili tople in hladne napitke.

Zaradi trenutne epidemiološke situacije moramo spoštovati higienske ukrepe, paziti na medsebojno razdaljo in v zaprtem prostoru nositi masko!

Prijavite se do ponedeljka zvečer. (Dušan - 031 320 242).

 

Se vidimo! Dušan

Število obiskov: 752044 , izdelano v 0.1749119758606 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si