SENIORJI NA MALO GORO; 23. junija 2021    
   ... domov  
Matjaz, 18.06.2021 20:47

Seniorji PD Žalec vabimo na pohod na

MALO GORO (1034 m)
NAD VIPAVSKO DOLINO

v sredo, 23.junija 2021

ob 6.00 pred pisarno PD Žalec

 

Izlet bo tokrat malo drugačen. Z vrha navzdol, a kaj, ko bo treba tudi navzgor. Ne se bat, dol bo šlo za kakšnih 200m, potem pa še toliko navzgor. Bo pa razgledov v presežkih. Da bomo lahko ugotovili, kako visoko smo, bo pomagalo tudi morje. Ne hecam se. Piše, da se do tja dol tudi vidi. Pa rož je veliko. Za te kraje značilnih. Zato bo z nami "frišno pečeni" in čisto naš "rožcar". Da vidimo, kaj bo povedal. Proviant naj bo v nahrbtniku. Tudi tekoči. In tisti za palce "vržt". Bodo pa za nas poskrbeli tudi domačini iz PS Kamnje. Koča na Mali gori bo odprta za čaj in še kaj.

Južni rob Trnovskega gozda, točneje pogorje Čavna, nas bo tokrat gostil. Zapeljali se bomo do koče na Čavnu, od tam pa krenili na krožno pot do Male gore in nazaj. Vmes bomo obrali še kak vrh. Mala gora je razgledna travnata planota, ki se zahodno od Ajdovščine dvigne nad Vipavsko dolino. Z vrha bomo uživali v lepih razgledih, ki ob primernem vremenu segajo vse do morja.

Na višini 1034 metrov je postavljena planinska koča, ki jo upravlja Planinska sekcija Kamnje (PD Ajdovščina). Dogovorjeno je, da bo ob našem obisku odprta. Mala gora je znana tudi po cvetju, ki je značilno samo za to območje.

V koči se bomo spočili in odžejali. Hrano pa imejmo s sabo v nahrbtniku.

Pri pisarni društva se zberemo ob 6. uri, vrnemo pa se v popoldanskih urah.

Če bomo 20 sedežni avtobus napolnili, nam bo seveda udobneje. Zaenkrat nas je 12. Sicer pa se bomo na izlet peljali z osebnimi vozili.

Planinska oprema naj bo primerna za sredogorje in prilagojena vremenu (ker bo vroče, potrebujete zaščito pred soncem).

Na izlet se prijavite do ponedeljka zvečer. (Dušan: 031 320 242)

 

Dušan

Število obiskov: 699585 , izdelano v 0.21833205223083 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si