SENIORJI NA LAVRIČEVO KOČO; 13. aprila 2022    
   ... domov  
Matjaz, 17.04.2022 20:28

Seniorke in seniorji PD Žalec gremo na

LAVRIČEVO KOČO NA GRADIŠČU (519m) nad Stično

v sredo, 13. aprila 2022

 

Zberemo se ob 8. 00 pred pisarno PD Žalec.

Z osebnimi avtomobili se odpeljemo proti Ljubljani do vzhodne obvoznice in nato po dolenjski avtocesti do razcepa za Ivančno Gorico. Nadaljujemo do Stične. Pri samostanu parkiramo avtomobile in gremo po kratki in nezahtevni poti do Gradišča (35 - 40 min.). Na vrhu stoji cerkvica Sv. Miklavža, prvič omenjena že sredi 13. stoletja. Tu je bilo gradišče že v prazgodovinski dobi. Tik pod njim stoji zelo neobičajna Lavričeva koča. Kdor bo želel, bo lahko ostal na koči in se sprehodil po zanimivi okolici, posejani s skulpturami iz kraškega kamna in lesa, prava mala "forma viva". Del koče je postala v živo skalo vklesana votlina, v kateri je mojster oskrbnik postavil prekrasno..., naj ostane presenečenje.

Glavnina pa bo šla po lepo speljani nezahtevni planinski poti, ki po gozdu vodi do vasi Dobrava. Vrnili se bomo po isti poti do koče, od koder je lep razgled na Stično, Ivančno Gorico in proti Gorjancem, ob lepem vremenu vse do Snežnika. Za hojo bomo porabili okrog dve uri.

Gostoljubna oskrbnica bo skuhala kaj okusnega "na žlico" (obaro z žganci, ričet z mesom ali brez...), le do torka ji moramo sporočiti, koliko bi nas jedlo.

Po počitku in okrepčilu se bomo odpravili nazaj proti Stični. V Žalec se bomo vrnili v popoldanskih urah.

Zaradi prevozov prosim za prijave do ponedeljka zvečer. Pripišite, ali potrebujete prevoz (predlagamo štiri osebe na avtomobil in plačilo šoferjem 12 EUR na osebo, ker bo prevoženih 200km) in če boste na koči naročili topel obrok.

Se vidimo!

Dušan

Število obiskov: 699635 , izdelano v 0.12637710571289 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si