MLADI NA HOM (drugi poskus); 7. oktobra 2022    
   ... domov  
Matjaz, 09.10.2022 15:00

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI NA

HOM (607 m.)

v petek, 7. decembra 2022

 

Dragi mladi planinci.

Po dežju posije sonce pravijo. Zato računamo, da nam bo po odpovedi prvotno načrtovanega uvodnega izleta zaradi dežja, tokrat vreme naklonjeno. Ciljna vzpetina bo ista, mahnili jo bomo torej na Hom. Mnogi hrib dobro poznate. Je zelo priljubljena točka pohodnikov, na kateri stoji mogočen planinski dom in ponuja čudovit razgled na našo dolino.

Osnovne informacije: Dobimo se ob 16.30. uri na parkirišču pri OŠ Griže, kamor vas pripeljejo starši. Na zbornem mestu vas bomo čakali mentorji in vodniki. Na Hom se bomo povzpeli po tehnično nezahtevni poti. Predviden čas hoje do koče je ura in četrt. Spustili se bomo po drugi različici poti, ki pa tudi ni prestrma. Na vrhu bo dovolj časa za klepet, oddih in igro, novince pa čaka še simboličen krst. Na zborno mesto se bomo vrnili okoli 20. ure. Po možnosti je tokrat za prvošolce in prvošolke zaželeno spremstvo staršev ali druge polnoletne osebe.

Oprema: Obuvalo z narezljanim podplatom, anorak in kakšna rezervna majica. Po želji pohodne palice. Hrana iz nahrbtnika, možnost okrepčila v koči.

In še: Na vrhu boste po želji lahko tudi poravnali članarino za tekoče leto (polovična članarina za leto 2022 znaša 4 EUR), saj bo zaradi zavarovanja, članstvo v enem izmed planinskih društev obvezno za sodelovanje na naših skupnih planinskih druženjih. V primeru slabe vremenske napovedi, bomo izlet odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče, 1. OŠ Žalec in PD Žalec.

Za izlet se prijavite pri svojem mentorju. Veselimo se snidenja.

Vaši vodniki in mentorji

Število obiskov: 751802 , izdelano v 0.18438816070557 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si