SLAVNIK; 19. novembra 2022 - ODPOVEDANO!!!!    
   ... domov  
Matjaz, 18.11.2022 13:43

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

na SLAVNIK (1028 m.)

v soboto, 19. novembra 2022

 

Čas je za novo skupno potepanje. Končno je spet priložnost, da se podamo nekoliko dlje. Zato gremo po dolgem času zopet skupaj z avtobusom. Naš cilj je Slavnik, domačini mu radi rečejo primorski Triglav. Peljali se bomo do Podgorja pri Kozini. Vrh se bohoti več kot tisoč metrov nad morjem in ponuja čudovite razglede na vse strani Slovenije, pa tudi na Hrvaško in Italijo. Lep kos poti bomo imeli očesni stik z morjem, saj pogled seže tudi na Tržaški zaliv. Tik pod vrhom je Tumova koča, ki ponuja tekoča okrepčila in slastne jedi. Pri domu na vrhu je veliko prostora za igro, kar bomo seveda izkoristili. Nikomur ne bi smelo biti dolgčas, pripravili pa vam bomo še nagradno igrico. Pot ni pretirano zahtevna, je sicer nekaj krajših strmih odsekov, a s primerno obutvijo jo bomo zanesljivo zmogli. Sam vzpon nam bo vzel največ uro in pol, podobno velja za spust. Ta bo nekoliko položnejši.

Osnovne informacije: Na avtobus lahko vstopite na treh lokacijah. Ob 7.00 pri PD Žalec, ob 7.15 pred OŠ Petrovče in ob 7.30 še na POŠ Trje. Čaka nas dobrih 90 minut vožnje do izhodišča pohodnega dela. Domov se vrnemo okoli 16. ure. Cena prevoza je 14 evrov na osebo.

Oprema: Obvezno je obuvalo z narezljanim podplatom, priporočljiva je kakšna rezervna majica. Po želji pohodne palice. Pogosto je na vrhu precej vetrovno. Imejte to v mislih, ko si boste pripravljali oblačila.

Hrana iz nahrbtnika, možnost okrepčila v domu.

In še: Prijavite se pri svojih mentorjih najkasneje do četrtka, 17. novembra do 12. ure. Ker je število mest omejeno bodo imele prednost zgodnejše prijave. S podpisom starši zagotavljajo plačilo izleta. Pri prvošolcih ste kot spremljevalci vabljeni tudi starši.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na šolskih spletnih straneh ter na spletni strani PD Žalec.

Vaši mentorji

Število obiskov: 708601 , izdelano v 0.13709712028503 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si