MLADI na ŽVAJGO; 21. januarja 2023 - PRESTAVLJENO!!!    
   ... domov  
Matjaz, 19.01.2023 15:34

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI NA

POHOD na ŽVAJGO (626 n.m.)

v soboto, 21. 1. 2023

 

Dragi mladi planinci.

Novo koledarsko leto prinaša nove izzive in nove dogodivščine. Tudi ljubitelji planinskih potepov se jih veselimo. Na našem prvem skupnem druženju v letu 2023 se bomo podali na hrib, ki se pomembno, skoraj "važno" bohoti nad Preboldom. Ni uspel zrasti v goro, a na poti na vrh, ki je 626 nad morjem, je vseeno možno ujeti kakšen lep pogled na našo dolino. Vzpeli se bomo na Žvajgo.

Osnovne informacije: Dobimo se ob. 9.00. na parkirišču za trgovino Mercator pri preboldski osnovni šoli, kamor vas pripeljejo starši. Na zbornem mestu vas bomo čakali mentorji in vodniki. Na vrh se bomo povzpeli po poti, ki se sem in tja kar pošteno postavi pokonci, a brez strahu, tehnično ni preveč zahtevna. Spustili se bomo po drugi različici. Na vrhu bo dovolj časa za klepet, oddih. Po želji boste imeli možnost učenja planinskih vozlov. Tudi planinskih knjižic ne pozabite, saj je na vrhu žig. Na zborno mesto se bomo vrnili najkasneje do 12 ure. Po možnosti je za prvošolce in prvošolke zaželeno spremstvo staršev ali druge polnoletne osebe.

Oprema: Obuvalo z narezljanim podplatom !!, oblačila primerna vremenskim razmeram in kakšna rezervna majica. Po želji pohodne palice.
Hrana in pijača iz nahrbtnika.

In še: Po pohodu boste po želji lahko tudi poravnali članarino za leto 2023 (8.00 EUR), saj je zaradi zavarovanja, članstvo v enem izmed planinskih društev obvezno za sodelovanje na naših skupnih planinskih druženjih. V primeru slabe vremenske napovedi, bomo izlet odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče, 1. OŠ Žalec in PD Žalec.

Za izlet se prijavite pri svojem mentorju. Veselimo se snidenja.

 

Vaši vodniki in mentorji

 

PS: Meseca julija bomo za vse mlade planince, ki bodo zaključili vsaj tretji razred zopet organizirali planinski tabor. Pogoj za sodelovanje bo udeležba vsaj na dveh šolskih izletih. Tabor bo od 15. do 22. julija 2023 v Čezsoči, podrobnejše informacije pa še sledijo.

Število obiskov: 699650 , izdelano v 0.12706995010376 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si