CICI POHOD NA HOM; 22. aprila 2023    
   ... domov  
Matjaz, 22.04.2023 14:36

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

S CICIBANI NA "CICI POHOD" na HOM

 

IZLET na Hom bo v soboto, 22. aprila 2023 z zborom ob 9.30 uri pri Gasilskem domu Šešče.

Južno od Šempetra se nahaja razgledni hrib Hom. Z vrha, na katerem stojita Dragov dom ter cerkev svete Magdalene, se razteza razgled od Kamniško-Savinjskih Alp, preko Karavank vse do Pohorja. Lepo se vidi Savinjska dolina ter del Celjske kotline.

Zbrali se bomo na parkirišču za gasilskim domom Šešče.
Čakala nas bo slabo uro dolga zanimiva pot skozi gozd. Ker se z vrha lepo vidi Savinjska dolina, bomo lahko skupaj poiskali naše domove ter jim od daleč pomahali. Po žigosanju in izpolnjevanju planinskega dnevnika nas bo čakal še lov na skriti zaklad. Da se bomo izlet bolj zapomnili. Vrnili se bomo po isti poti in v gozdu opazovali znake prebujajoče pomladi.

Na izhodišče se vrnemo okrog 13.ure.

Z opremo si tudi ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čim bolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. S seboj vzemite vremenskim razmeram primerna oblačila. Hrana naj bo iz nahrbtnika.

Otrokovo in svojo udeležbo prijavite na elektronski naslov cici.pdzalec@gmail.com zaradi zagotovitve zadostnega števila vodnikov.

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca. Zraven pa so vabljeni tudi babice, dedki, sestrice in bratci, ki ste starejši od treh let. Veseli bomo vašega sodelovanja, saj nam bo skupaj lepše. Info: 040 977 537 (Rok) ali e-pošta: cici.pdzalec@gmail.com in pri mentoricah v vrtcu.

Na izletu bo tudi možnost za plačilo članarine za PD Žalec za leto 2023.
Članarino lahko plačata tudi na sedežu PD Žalec, Aškerčeva ulica 13, 3310 Žalec.
Uradne ure so vsak četrtek in petek med 20.00 in 21.00 uro.
Ob včlanitvi otrok dobi CICI DNEVNIK, v katerem bo zbiral žige z izletov, ki so lahko tudi družinski ali v organizaciji PD Žalec.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh PD Žalec.

VABLJENI!

PD Žalec
Rok Balažič

Število obiskov: 736040 , izdelano v 0.15804696083069 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si