"CICI POHOD" PO UČNI POTI OKOLI JAME PEKEL; 10. junija 2023    
   ... domov  
Matjaz, 03.06.2023 23:22

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

S CICIBANI NA "CICI POHOD" PO UČNI POTI OKOLI JAME PEKEL

IZLET po učni poti okoli jame Pekel bo v soboto, 10. junija 2023 z zborom ob 9.30 uri na parkirišču pri jami Pekel.

Učna pot je speljana skozi mešane gozdove in mimo travnikov, ki poraščajo kraški svet okoli jame Pekel. Pot je krožna, saj se začne in konča pred vhodom v jamo Pekel. Dolžina poti znaša 2,3 km, višinska razlika je 131 m, z zložno hojo pa jo prehodimo in si jo ogledamo v 1,5 do 2 urah. Na poti je 10 vsebinskih točk, ki so opremljene z informacijskimi tablami.

Zbrali se bomo ob 9.30 na parkirišču pri jami Pekel. Od tu se bomo peš odpravili na pot. Do cilja nas bo vodila nezahtevna pot. Pot je krožna zato bosta izhodišče in cilj pred jamo. Po prihodu nazaj pred jamo, pa si bomo le to lahko tudi ogledali. Predviden ogled jame je ob 12.00 uri. Za ogled jame imamo 50% popust na redne cene ogleda jame.

Na izhodišče se vrnemo okrog 14.ure.

Z opremo si tudi ne delajte pretirane skrbi. Čevlji, če niso planinski, naj bodo visoki s čim bolj narebrenim podplatom, da bo manj drselo in ščitilo gležnje. S seboj vzemite vremenskim razmeram primerna oblačila. V jami je 10° C. Hrana naj bo iz nahrbtnika.

Otrokovo in svojo udeležbo prijavite na elektronski naslov cici.pdzalec@gmail.com zaradi zagotovitve zadostnega števila vodnikov.

Izlet bomo tehnično spremljali planinski vodniki, pedagoško pa vzgojiteljice iz vrtca. Zraven pa so vabljeni tudi babice, dedki, sestrice in bratci, ki ste starejši od treh let. Veseli bomo vašega sodelovanja, saj nam bo skupaj lepše. Info: 040 977 537 (Rok) ali e-pošta: cici.pdzalec@gmail.com in pri mentoricah v vrtcu.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet v petek odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh PD Žalec.

VABLJENI!

PD Žalec
Rok Balažič

Število obiskov: 738582 , izdelano v 0.1697039604187 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si