MLADI NA BOČ; 15. junija 2024 - ODPADE    
   ... domov  
Matjaz, 12.06.2024 10:00

PLANINSKO DRUŠTVO ŽALEC

MLADINSKI ODSEK

VABI

na DOM NA BOČU (658 n. m.) in BOČ (978 n. m.)

v soboto, 15. junija 2024

 

Na naš zadnji izlet v tekočem šolskem letu se bomo podali izven meja domače doline hmelja. Naš cilj bo markantni Boč. Razgleden hrib se vidi tudi iz naših krajev. Sam vrh, na katerem stoji tudi razgledni stolp, pa ponuja v lepem vremenu fantastične razglede na vse strani.

Osnovne informacije: Avtobus bo potnike pobiral po sledečem vrstnem redu. Pri PD Žalec (športni center) ob 9.00, ob 9.15 pred OŠ Petrovče in ob 9.30 pred POŠ Trje. Peljali se bomo do Zgornjih Poljčan. Od tam pa peš proti našemu cilju. Do doma na Boču bomo hodili dobro uro ter občasno zagrizli tudi v strmino. Drugače pot ni preveč zahtevna. Za nekatere bo verjetno to dovolj. Pri domu je veliko prostora za igro, ki ga velja izkoristiti (nogomet ter kakšna organizirana igrica za najmlajše). Še lačni hoje boste lahko v spremstvu vodnikov šli tudi na vrh Boča. Pot je precej strma, a tehnično nezahtevna. Dodatnih približno 300 višinskih metrov vam bo vzelo slabo uro časa za vzpon in nekaj manj za spust. Domov se vrnemo okoli 17. ure.

Strošek prevoza je 10,00 EUR po osebi in ga je NUJNO potrebno poravnati ob prijavi. ŠTEVILO MEST JE OMEJENO! Prednost imajo zgodnejše prijave.

Oprema: Obuvalo z narezljanim podplatom in kakšna rezervna majica. Po želji pohodne palice.
Hrana iz nahrbtnika, možnost okrepčila v domu.

In še: Prijavite se pri svojih mentorjih najkasneje do srede, 12. junija do 12. ure.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo izlet odpovedali. Morebitno odpoved bomo objavili na spletnih straneh OŠ Petrovče in PD Žalec.

Vaši mentorji

Število obiskov: 747547 , izdelano v 0.1917929649353 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si