Mladinski odsek    
   ... domov   Tabori Obrazci


Pozdravljeni!

 

Prišli ste na stran mladinskega odseka Planinskega društva Žalec. V njem delujemo mladi planinci, ki se zelo radi potepamo po slovenskih vrhovih in radi zahajamo v naravo. Naša glavna aktivnost je torej pohodništvo, udeležujemo in organiziramo pa tudi druge aktivnosti, kot so orientacijska tekmovanja, sprejem mladih planincev in planinski tabori.

 

Mladinski odsek Planinskega društva Žalec se je ustanovil 18.11.1988. Prva predsednica je bila Barbi Čeh. Danes je v njem okoli 15 planinskih vodnikov, njegov načelnik pa je Nejc Balažič, ki skrbi za koordinacijo in funkcioniranje odseka. Ne smemo pa pozabiti na planinske mentorice, ki delujejo na osnovnih šolah in v vrtcih in nam precej pomagajo pri organizaciji naših aktivnosti.

 

V okviru mladinskega odseka delujejo osnovnošolske planinske skupine. Tako se na izletih srečajo učenci OŠ Žalec, OŠ Petrovče, OŠ Ponikva ter OŠ Trje. Pogosto se nam pridružijo tudi predšolski otroci iz žalskih vrtcev.

 

Naša osrednja planinska aktivnost, ki jo organiziramo poleti, pa je planinski tabor. Le-ta poteka v organizaciji več različnih planinskih društev, ki se vsako leto skozi poletje izmenjujemo na izbrani lokaciji. Tu se srečamo vsi vodniki ter osnovno- in srednješolci ter preživimo zelo aktiven teden v objemu gora. Naša glavna taborna aktivnost je seveda hoja v gore, poleg tega pa se učimo različnih planinskih veščin, kot so plezanje, delanje vozlov, spoznanje gorskih rastlin in prvo pomoč. Ob večerih pa potekajo planinski krst, torej sprejem novih planincev, različne družabne igre in petje ob zvokih kitare.

 

Planinski tabori

 

Orientacija

 

Število obiskov: 6795 , izdelano v 0.16703414916992 s
Poslji postoinfo@pdzalec.si